İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan önemli açıklamalar

"Türkiye’nin Huzuru Antalya" toplantısına katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, burada açıklamalarda bulundu.

Icisleri Bakani Ali Yerlikayadan onemli aciklamalar2 habermeydan

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan önemli açıklamalar.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya’da İl Emniyet Müdürlüğü binasında düzenlenen “Türkiye’nin Huzuru Antalya” toplantısına katıldı. Antalya’da düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 150 günde 42 operasyon düzenlendiklerini belirten Bakan Yerlikaya, “Denizlerimizin göçmenlere mezar olmasına müsaade etmeyeceğimiz gibi göçmen kaçakçılarına asla izin vermiyoruz, vermemekte kararlıyız” dedi.

Antalya’da yapılan çalışmaları da değerlendiren Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:

Düzenlenen “Kafes Operasyonları” hakkında bilgi veren Bakan Yerlikaya, ”İllegal suç örgütlerinin her birini adalete teslim etmek ile ilgili bu operasyonları düzenliyoruz. Antalya’da son 150 gün içerisinde organize suç örgütlerine yönelik yapılan 22 operasyonda 180 şüpheli gözaltına alındı, 68 kişi tutuklandı. Yine bizim kırmızı çizgilerimizden birisi uyuşturucu ile mücadeledir. Toplumumuzu zehirlemeye çalışanlara karşı kararlıyız. Onlara hayatı zehir edeceğiz. Son 150 günde Antalya’da zehir tacirlerine yönelik 4 bin 481 operasyon yapıldı. 5 bin 172 şahıs gözaltına alındı, 416 kişi tutuklandı. Deniz yolu göçmen kaçakçılarının en çok tercih ettiği güzergâhların ve yöntemlerin başında geliyor. Denizlerimizin göçmenlere mezar olmasına müsaade etmeyeceğimiz gibi göçmen kaçakçılarına da asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

”Antalya’da toplam 136 bin 907 düzenli göçmen bulunuyor”

“İlimizde geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin sayısı 4 bin 817. Hem ikamet izni hem geçici koruma kapsamındaki Suriyeli misafirlerin sayısı 130 bin 994, uluslararası koruma kapsamında kalanların sayısı ise 1096. Antalya’da toplam 136 bin 907 düzenli göçmen bulunuyor. Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik son 150 günde 42 operasyon düzenlendik. Bu operasyonlarda 90 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakaladık. Bunların şimdilik 13’ü tutuklandı. Diğer adli kontrol ve serbest bırakılanlarla ilgili, bir daha bu işi yapmıyorlarsa kendilerini tebrik ediyoruz ama bu huylarından vazgeçmez ve göçmen kaçakçılığı organizatörlüğü yapmaya devam ederse tutuklananların yanına mahkeme kararıyla götürmeye kararlıyız.”

Aynı dönemde 1348 düzensiz göçmen yakalanırken, bunlardan 1274’ünün sınır dışı edildiğini bildiren Yerlikaya, diğerlerinin de evrakları tamamlanınca sınır dışı işlemlerinin yapılacağını ifade etti.

 

 

Exit mobile version