Hatay’da orman yangını! Evler tahliye ediliyor

Hatay'ın Belen ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Alevlerin yaklaştığı evler tahliye edildi.

orman yangini habermeydan

Hatay’da orman yangını! Evler tahliye ediliyor.

Hatay’ın Belen ilçesi Soğukoluk Mahallesi ormanlık alanda dün saat 14.30 sıralarında sebebi henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın meydana geldi. Yangının ihbar edilmesi üzerine olay yerine gelen orman ekipleri havadan ve karadan müdahaleye başladı. Yangına karadan müdahalenin yanında 21 helikopter ve 9 uçak ile müdahale edildi. Havanın kararması ile birlikte havadan müdahale sona erdi. Ekiplerin karadan müdahalesiyse devam ediyor.

Yangını nedeniyle Müftüler ve Güzelyayla mahalleleri tedbir amacıyla tahliye edilmeye başlandı. İlk belirlemelere göre yangın nedeniyle bölgede 3 evin yandığı ancak herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirildi. Yangının yol açtığı duman, yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Antakya ilçesinde de gökyüzünü kapladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay’ın Belen ilçesindeki orman yangınıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

”Tarım ve Orman Bakanlığımızın Hatay Belen’de başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları yoğun biçimde devam etmektedir. Hatay Valiliğimiz, AFAD ve güvenlik birimlerimizce Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere mahallelerimizde riskli olan yerlerden başlayarak tedbir amaçlı vatandaşlarımızın tahliyeleri devam etmektedir. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme derhal başlatılmıştır.”

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ise yangınla ilgili olarak, “Soğukoluk mevkisinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan ekiplerimiz müdahale ediyor, çevre illerden destek ekipleri de istedik. Mevkideki yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımızı tahliye ettik” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yangının yer yer büyüdüğünü ifade ederek, ”Saat 13.30 gibi Derebahçe ve Armutçuk arasında bir sazlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınmak üzereyken gittikçe büyüyerek Nergislik, Soğukoluk ve Müftüler mevkiinden Yapraklı’ya kadar uzandı. Havadan helikopterler müdahale etti. Karadan da hem HBB ekiplerimiz, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve AFAD ekipleri müdahale etti. Can kaybımız yok, 4 araç 7 konut maalesef zarar gördü. Bunun dışında ormanda tabii ki birçok canlıyı kaybettik. Ama insanlarımızla ilgili bir sıkıntımız olmadı. Yaklaşık 250 hektarlık alanda yangın maalesef ormanımıza zarar vermiş gibi görünmekte” dedi.

 

 

Exit mobile version