Hatay’da içme suyu sorunu ciddi boyuta ulaştı!

Kahramanmaraş depreminin en çok vurduğu illerden olan Hatay'da temiz içme suyuna erişimdeki sorun büyüyor. Kentteki şebeke suyu sisteminin onarılması ve acil temiz su ihtiyacının giderilmesi çağrısı yapılıyor.

Hatayda icme suyu sorunu habermeydan

Hatay’da içme suyu sorunu ciddi boyuta ulaştı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında binlerce vatandaş hayatını kaybetti, binlerce vatandaş evsiz kaldı. Kahramanmaraş başta olmak üzere çevredeki 11 il enkaza döndü. Depremden en çok etkilenen şehirlerin başında ise Hatay geldi.

Hatay’da temiz içme suyuna erişimde sorun yaşanıyor. Sosyal medyada pek çok kullanıcı soruna dikkat çekmek için #HataydaSuYok etiketiyle paylaşımlar yapıyor. #HataydaSuYok etiketi ise Twitter’da kısa sürede ülke gündeminde üst sıralara taşındı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “İlimizde Sağlık Bakanlığı ve HATSU tarafından şehir şebekesi suyunun tahliller sonuçlanıncaya kadar içilmemesi önerildi. Acil içme suyu problemi ne yazık ki artarak sürmektedir. Paydaşlarla iletişime geçilmiş ve problemin çözümü için girişimlerimiz devam etmektedir” denildi.

Exit mobile version