Hatay’da 10 günlük Yağız bebek 90 saat sonra annesiyle birlikte kurtarıldı

Kahramanmaraş depreminden 4 gün sonra Hatay'da çöken bir apartmanda çalışma yapan ekipler, bir anne ve10 günlük bebeğinin yaşadığını tespit etti. Uzun süren çalışmaların ardından  10 günlük Yağız bebek ve annesi, enkaz altından kurtarıldı.

yagiz bebek kurtarildi habermeydan

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu şehirlerde arama kurtarma ve yardım faaliyetleri sürüyor. Depremde büyük yıkımın yaşandığı yerlerden olan Hatay Samandağ da ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri, bir apartman enkazında anne ve bebeğinin sağ olduğunu tespit etti. Uzun süren çalışmaların ardından ise 10 günlük olan Yağız Ulaş bebek ve annesine kurtarma ekipleri ulaştı.

Yağız bebek ve annesi depremden 90 saat sonra sağ olarak enkazdan çıkartıldı. Sağlık ekipleri bebek ve annesini kontroller için ambulansla hastaneye götürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından İBB itfaiye ekiplerinin Yağız Ulaş adlı 10 günlük bebeği ve annesini 90 saat sonra Hatay Samandağ’da enkazdan çıkardığını duyurdu.

 

Exit mobile version