Hatay Cezaevinde isyan: 3 ölü

Hatay'daki depremin ardından, Hatay'daki T Tipi Cezaevi'nde dün öğle saatlerinde mahkumlar koğuşları yakarak isyan girişiminde bulundu. Jandarmanın güçlerinin müdahalesinde 12 kişi yaralandı, 3 mahkum hayatını kaybetti.

Cezaevinde Isyan Habermeydan

Maraş’ta yaşanan depremin ardından Hatay T Tipi Kapalı İnfaz Kurumu’nda hükümlü ve tutukluların bulunduğu iki ayrı blokta yaklaşık yaklaşık 250 kişi koğuşları ateşe verdi. Yaklaşık 250 kişilik mahkum grubu, cezaevinden iç kısma çıktı ve firar girişiminde bulundu. Cezaevi savcısı ve müdürünün talebi ile Yayladağı Cezaevi Jandarma emrinde görevli personeller mahkumlara müdahalede bulundu. Çevre ilçelerden ve komando birliklerinden takviye kuvvetler cezaevine sevk edildi.

Bu esnada dış kapı kısmında jandarma güçleri, isyancı mahkumlara müdahale etti. Burada 12 kişi yaralandı ve hastaneye sevk edilenlerden 3’ü hayatını kaybetti. Mahkumların ailelerine gitmek için isyan çıkardığı öne sürüldü.

Cezaevinin kullanılamaz hale gelmesinden dolayı bütün hükümlü ve tutukluların çevre illerdeki Ceza İnfaz Kurumlarına nakledileceği bildirildi.

Exit mobile version