Hastane randevusunu iptal etmeyene yaptırım

Devlet hastanesinden randevu alan ancak randevusuna gitmeyen vatandaşlar bundan böyle 15 gün süreyle aynı bölümden randevu alamayacak.

saglik bakanligi yaptirim habermeydan

Devlet hastanelerine randevu alıp gitmeyenler için Sağlık Bakanlığı, yeni yaptırım için harekete geçti. Sağlık Bakanlığı hastane randevularına gitmeyenlere iptal etmedikleri takdirde yaptırım uygulayacak. Gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyen kişiler 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak. Bu yaptırımla karşılaşmamak için hastalar randevu saatine kadar iptal işlemi yapabilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce, her 4 randevudan birine gidilmediğini açıklamış ve randevu bulamama sorununun önemli bir nedeninin bu olduğunu söylemişti. Bakan Koca, “Geçtiğimiz ay tam 2 milyon 866 bin 7 kişi, MHRS üzerinden randevu aldığı halde muayene olmaya gelmedi. Randevusuna gelmeyenlerin, randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara bir açıklaması olabilir mi? Gelinmeyecek randevular iptal edilmelidir. MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranı önceki aylarda %30 iken, bu oran Ekim ayında %25’e indi. Randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara imkan sağlandı. Randevularda ciddi olmalıyız. Gelmeyeceği randevuyu iptal edenlere teşekkür ediyorum.” demişti.

Benzer uygulama yaklaşık 2 ay önce nüfus müdürlüklerinde başlamıştı.

 

Exit mobile version