Halil Umut Meler kimdir?

Ankaragücü - Rizespor maçı sonrasında yaşanan saldırının ardından hakem Halil Umut Meler merak konusu oldu. Peki, Halil Umut Meler kimdir? Neden saldırıya uğradı? Halil Umut Meler nereli ve hangi takımlı?

Halil Umut Meler kimdir habermeydan

Halil Umut Meler kimdir?

Türk futbolunda yeni bir skandal daha yaşandı. 1-1 biten Ankaragücü Çaykur Rizespor maçının ardından MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, mücadelenin hakemi Halil Umut Meler’e saldırdı. Futbol camiasını sarsan bu olayın ardından hakem Halil Umut Meler’in hayatı ve kariyeri araştırılmaya başlandı. Peki, Halil Umut Meler kimdir, neden saldırıya uğradı? Halil Umut Meler kaç yaşında, evli mi, hangi takımlı? İşte merak edilenler…

HALİL UMUT MELER KİMDİR?

Meler, 1 Ağustos 1986 yılında İzmir Selçuk’ta dünyaya geldi. Halil Umut Meler evlidir. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünden mezun oldu. Bu dönemde hakem olarak görev almaya başladı ve ardından İzmir’e dönerek il hakemliği yapmıştır. Ardından 2013 senesinde Ulusal kategoriye yükselmiştir.

Meler, 2017’den beri FIFA kokartı takmaktadır. 18 Eylül 2015’te 2-0 biten İstanbul Başakşehir-Akhisar Belediyespor maçıyla ilk Süper Lig maçını yönetmiş oldu. 29 Haziran 2017’de Meler, UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Vojvodina-MFK Ružomberok maçıyla birlikte ilk Avrupa maçını yönetti.

Halil Umut Meler, 2018’de 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finali, 2. Lig Playoff finali ve 2019’da TFF Süper Kupa maçlarında düdük çaldı.

Halil Umut Meler’in hangi takımlı olduğuyla ilgili net bir bilgi bulunmuyor.

HALİL UMUT MELER’İN DURUMU NASIL?

Yaşanan olayın ardından hastaneye kaldırılan Halil Umut Meler´in sağlık durumuna ilişkin Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut, açıklamalarda bulundu.

Mehmet Yörübulut´un açıklamaları şu şekilde: “Hastanemize acil servise başvurdu, ilk muayenesi yapıldı. Röntgen ve ileri tetkikleri yapıldı. Beyinden karın bölümüne kadar tomografisi çekildi, hayati tehlikesi yok. Göz çevresinde kanama ve çatlak var. Kafa travması olması sebebiyle sabah kadar takip edeceğiz ve göndereceğiz. Hayati tehlikesi olmaması bizi sevindiriyor” diye konuştu.

Exit mobile version