Hakim ve Savcılar Kurulu’na ait atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından, 4 bin 340 hakim, savcı, mahkeme üyesi ve başkanının görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

hakimler savcilar habermeydan

Hakim ve Savcılar Kurulu’na ait atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye’de Hakim ve Savcılar Kurulu’na ait atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Toplamda 4 bin 340 hakim, savcı, mahkeme üyesi ve başkanının görev yeri değiştirildiği belirtilen HSK kararı, Resmi Gazete’de yer aldı.

HSK’nın 18.01.2024 tarihli ve 92 sayılı kararıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına Zafer Koç, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına ise Başsavcılık Vekili Yakup Ali Kahveci atandı. Ayrıca, 21.02.2024 tarihli ve 253 sayılı kararla 37 hakim ve savcının görev yeri değiştirilirken, 13.06.2024 tarihli ve 820 sayılı kararla 4 bin 9 hakim, savcı, Adliye ve Ağır Ceza Mahkemesi üyeliği ve başkanlığına atamalar yapıldı. 821 sayılı kararla ise 290 İdare ve Vergi Mahkemesi üyeliğine ve başkanlığına görevlendirmeler gerçekleştirildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara ilişkin hayırlı olsun paylaşımı yaptı. Tunç paylaşımında, “Ataması yapılan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımıza adaletin tecellisi yolunda üstün muvaffakiyetler diliyorum. Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun” dedi.

Exit mobile version