Hakan Atilla’ya yurt dışı seyahat yasaklanması getirildi

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ve eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, havalimanında karakola götürüldüğünü duyurdu.

hakan atilla halkbank habermeydan 1

Hakan Atilla’ya yurt dışı seyahat yasaklanması getirildi.

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, ABD’de İran’a yönelik yaptırımların delinmesi sürecinde rol oynadığı gerekçesiyle yargılanarak 28 ay boyunca tutuklu kalmıştı. İnfazının ardından Türkiye’ye dönen Atilla, pasaportuna el konulmak istendiği ve yurt dışı çıkış yasağı konulduğu açıklandı.

Hakan Atilla, 8 Mart 2021’de Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevinden istifa etti. Bugün ise Instagram hesabından yaptığı paylaşımla, ailesiyle Kıbrıs’a gitmek isterken İstanbul Havalimanı’nda pasaportuna el konulduğunu ve çıkış yasağı tebliği almak üzere karakola götürüldüğünü duyurdu. Atilla, sebebin açıklanmadığını belirtti ve bir diğer paylaşımında ülkesine yıllarca hizmet ettiklerini, ancak aldıkları muamele nedeniyle hayal kırıklığına uğradıklarını ifade etti. Atilla, SÖZCÜ gazetesine verdiği röportajda da polislerin kendilerini karakola götürdüğünü, yurt dışı çıkış yasağı kararının tebliğ edildiğini ve herhangi bir sebep gösterilmediğini açıkladı.

Hakan Atilla, Mart 2017’de bono ihracıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere ABD’ye gittiği sırada havaalanında gözaltına alınmıştı. Yargılandığı davada suçlu bulunarak 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak, hapiste geçirdiği süre göz önünde bulundurularak ve iyi hal indirimi uygulanması sonucu 20 Temmuz 2019’da tahliye edilmişti. Atilla, 24 Temmuz 2019’da Türkiye’ye dönmüş ve 21 Ekim 2019’da Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atanmıştı.

Atilla’nın Türkiye’ye döndüğünde havalimanında kendisini kahraman gibi karşılayan dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, atama kararını duyurmuştu. Ancak Mart 2021’de Atilla, Borsa İstanbul’daki görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Atilla, Borsa İstanbul’daki görevinden ayrılmasının ardından yazdığı ve dikkat çeken kitabında ‘Uçkur veya servet düşkünü tiplerin önemli mevkilerde’ bulunduğuna ilişkin ifadelere yer vermişti.

“Bazıları hâlâ önemli makamları değersiz varlıklarıyla işgal ediyorlar. Vizyonsuzlukları, küçük hesapları, fikirler yerine kişilerle uğraşmayı seven bu tipler uzaklaştırılmadığı sürece ekonominin düzeleceğini beklemek hayalden öte değil” diyen Atilla’nın kimlerden söz ettiği merak konusu olmuştu.

Atilla, “Kendi gölgesinden korkan, ezik, hayatında adam yerine konmamış ama bir şekilde siyasi destekle makam sahibi olunca kendini önemli biri zanneden şakşakçılar ve bunlara ne büyük adam olduğunu hatırlatması için danışman adı altında ne iş yaptığı belirsiz, kişilik erozyonuna uğramış bir dolu dalkavuk var” diye yazmıştı.

 

Exit mobile version