Gözaltına alınan Nihal ve Bahar Candan tutuklandı

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşler tutuklandı.

Nihal ve Bahar Candan tutuklandi habermeydan

Gözaltına alınan Nihal ve Bahar Candan tutuklandı.

Lüks yaşamları ve sosyal medya paylaşımlarıyla ünlenen Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşler, İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ‘Suç gelirlerini aklama’ iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Bahar ve Nihal Candan kardeşler ve beraberindeki şüpheli Hacı İsrafil S. sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Karar sonrası Nihal Candan sinir krizi geçirdi.

Suçlamaları kabul etmediler

Dolandırıcılık ve kara para aklamakla suçlanan Candan kardeşlerin, hayali “Veysel amir” oyunuyla piyasa değerinin altında araç satmayı vaat ettikleri, paraları topladıktan sonra ise “İhalede sorun çıktı, ertelendi.” gibi gerekçelerle ne araçları ne de ücreti teslim ettikleri öne sürüldü. Candan kardeşler, suçlamaları kabul etmedi.

”2 yazacağıma 12 yazdım”

Bahar Candan’ın sosyal medya hesabında yaptığı, “Bir sabah hesabıma 12 milyon para aktarıldı.” başlıklı paylaşımının sorulması üzerine Candan, “O paylaşımda 2 yazacağıma yanlışlıkla 12 yazdım ve amacım espriydi.” dedi.

Nihal ve Bahar Candan gözyaşlarına boğuldu

Kararın açıklanmasının ardından Nihal ve Bahar Candan gözyaşlarına boğuldu. Bahar Candan avukatlarına “Bir şeyler yapabilir misiniz?” diye sorarken Nihal Candan ise gözyaşları içerisinde defalarca “Neden” diye bağırarak sinir krizi geçirdi. O sırada Bahar Candan’ın “Biz ne yapacağız ya?” dediği duyuldu. Tutuklanan 3 kişinin de Silivri’de bulunan Marmara Cezaevi’ne gönderileceği öğrenildi.

 

Exit mobile version