Gazze’de ateşkes iki gün daha uzatıldı

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 günlüğüne verilen "insani ara" 2 gün daha uzatıldı.

Gazzede ateskes iki gun daha uzatildi habermeydan

Gazze’de ateşkes iki gün daha uzatıldı.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 günlüğüne verilen “insani aranın” son gününde sıcak bir gelişme yaşandı. İsrail ile Hamas arasında 24 Kasım’da başlayan 4 günlük insani aranın sona ermesine saatler kala 2 gün daha uzatılması kararı verildi. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansar, Katar’ın devam eden arabuluculuk çalışmaları kapsamında Gazze’deki insani aranın 2 gün daha uzatılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, Katar ve Mısır ile Gazze Şeridi’ndeki insani aranın aynı şartlara uygun olarak uzatıldığı bildirildi.

Bir açıklama da Beyaz Saray’dan geldi. Beyaz Saray sözcüsü, İsrail ile Hamas arasında ateşkesin 2 gün daha uzatılması kararını teyit ettiklerini belirterek, kararı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Kararın ardından Hamas, İsrail’in bugün serbest bırakacağı 3 kadın ve 30 gencin isimlerinin olduğu listenin ellerine ulaştığı bilgisini paylaştı.

İsrail ile Hamas arasındaki esir takası mutabakatı kapsamında şu ana kadar Gazze Şeridi’nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk 40 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 117 kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı.

 

Exit mobile version