Fatih Camii’nde imama bıçaklı saldırıda istenen ceza açıklandı

Fatih Camii’nde imamı soru sorma bahanesiyle yanına çağıran ve buna engel olmaya çalışan iki kişiyi yaralayan sanık Ömer Salgın’ın yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Mütalaada, sanık Salgın’ın üç suçtan toplamda 30 yıla kadar hapis cezası alması talep edildi.

fatih camii habermeydan

Fatih Camii’nde imama bıçaklı saldırıda istenen ceza açıklandı.

Fatih’te 8 Ocak 2024 tarihinde, Fatih Camii imamı Galip Usta’ya “Hocam bir şey sorabilir miyim?” diyerek bıçakla saldıran sanık Ömer Salgın’ın yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı, esasa ilişkin mütalaasını sundu. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ömer Salgın Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’nde (SEGBİS) yaşanan sorun nedeniyle katılamadı. Duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı tarafından açıklanan mütalaada, sanığın olay günü Fatih Camii’ne giderek bir süre vakit geçirdiği, ardından tanımadığı imam Galip Usta ve müşteki Bilal Erdem’in bulunduğu odaya girdiği belirtildi. Mütalaada, sanığın Galip Usta’yı öldürme kastıyla hareket ederek elindeki kesici aletle birden fazla kez yaraladığı ifade edildi. Ayrıca, sanık Ömer Salgın’ın Galip Usta’yı öldürmeye elverişli bir kesici aletle yaşamını tehlikeye sokacak şekilde yaraladığı kaydedilerek, “Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Öte yandan, sanığın ruhsatsız silah bulundurma suçundan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması ve Bilal Erdem’e yönelik eylemi nedeniyle “Silahla kasten yaralama” suçundan 9 yıla kadar ceza alması istendi. Böylece, toplamda 30 yıla kadar hapis cezası talep edilmiş oldu.

Ayrıca, olay anında sanığa müdahale ettiği sırada ayağı kırılan Yusufcan İslam’a yönelik “Kasten yaralama” suçundan beraat talep edildi.

Mahkeme, tarafların açıklanan mütalaaya karşı savunma yapabilmeleri için süre verilmesine ve sanık Ömer Salgın’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Ömer Salgın’ın Bilal Erdem ve Galip Usta’ya karşı ayrı ayrı “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 18 yıldan 30 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması; Yusufcan İslam’a karşı “Vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olacak şekilde kasten yaralama” suçundan ise 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar ceza alması talep edildi. Böylece toplamda 19 yıl 6 aydan 34 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Exit mobile version