Faruk Koca kimdir, ne iş yapıyor?

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, dün akşam Ankaragücü Çaykur Rizespor maçı sonrası sahaya girerek hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı. Bu gelişmenin ardından MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca hakkındaki bilgiler araştırma konusu oldu. Peki, Faruk Koca kimdir?

Faruk Koca kimdir habermeydan

Faruk Koca kimdir, ne iş yapıyor?

Türk futbolu dün akşam üzücü bir olayla sarsıldı. MKE Ankaragücü takımının başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor ile oynadıkları mücadelenin orta hakemi Halil Umut Meler’e yumruk atması ile gündeme geldi. Hakem Halil Umut Meler’e saldırı sonrası Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın da aralarında bulunduğu toplam 6 kişi adliyeye sevk edildi. Daha sonrasında Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın da aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı. Peki, Faruk Koca kimdir? Faruk Koca kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

ANKARAGÜCÜ BAŞKANI FARUK KOCA KİMDİR?

1964 Derekışla Bala Ankara doğumlu olan Faruk Koca, Türk siyasetçi, iş insanı ve spor yöneticisi olarak ön plana çıkıyor. Lise mezunu olan Faruk Koca, serbest ticaret ile meşgul. AK Parti kurucu üyesi de olan Koca, TBMM 22. Dönem ve 23. Dönem Ankara milletvekilliği yaptı. Evli ve dört çocuk babası olan Faruk Koca, 2021 yılında gerçekleştirilen genel kurulda 802 oy alarak MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı seçildi.

Faruk Koca, daha önce Türkiye Futbol Federasyonu Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu tarafından verilen Fair Play/Adil Oyun Ödülleri’nde “Ziraat Türkiye Kupası’nda Amed Sportif Faaliyetler ile oynanan maç öncesinde futbol ailesine örnek gösterilecek sağduyulu açıklamalarıyla birlikte; dostluk çağrısında bulunarak futbolun bir oyun olduğunu belirten yaklaşımı, sporun birleştirici gücünü ve kardeşlik duygusunu ön plana çıkaran, ayrıştırıcı olmayıp birebir Fair Play ruhuyla örtüşen tutumu nedenleriyle “BAŞKAN/YÖNETİCİ ÖDÜLÜ’nü kazanmıştı.

 

 

Exit mobile version