EYT düzenlemesi ile ilgili Siyasilerden ve İş dünyasından açıklamalar

Milyonlarca vatandaşın beklediği EYT'de detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, EYT açıklamasının ardından iş dünyası ve siyasilerden art arta açıklamalar geldi.

Vedat Bilgin Habermeydan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Geçmişten kalma devasa sorunları bir bir çözmeye, bir sosyal devlet olma bilinciyle emeğe sahip çıkmaya devam ediyoruz. EYT meselesini yaş sınırı olmadan çözüyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından EYT ile ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, EYT’de yaş sınırı uygulamama kararı aldık. Mali boyutunda asla fedakarlıktan kaçınmadığımız bu düzenleme ile birlikte yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Hayırlı olsun! Teşekkürler Erdoğan”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Kendilerine ve ailelerine hayırlı olsun…” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Bayrampaşa Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen AK Parti Bayrampaşa İlçe Teşkilat Toplantısı’nda bir konuşma yaptı. “EYT’de de yaş sınırı yok. Biz de buradan bu kararı dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza, yıllardır dertlerini dinlediğimiz, taleplerini dinlediğimiz EYT’li vatandaşlarımız adına, milletimiz adına şükranlarımızı ifade ediyoruz. Allah razı olsun, bu karar hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, 8 Eylül 1999 öncesinde çalışma hayatına başlayan EYT ile ilgili yeni bir yaş şartının olmaması ve emeklilik haklarının iade edilmesiyle önemli bir sorunun çözümünün sağlandığını belirtti.

Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir düzenleme yapılarak, zorunlu emeklilik uygulamasından vazgeçilecek olmasının da önemli bir sorunu ortadan kaldırdığını kaydeden Arslan, “HAK-İŞ’in baştan itibaren talep ettiği şekilde her iki konunun da çözüme kavuşması ve mücadelemizin başarıya ulaşmasının gururunu yaşıyoruz. Söz konusu düzenlemelerin hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı. Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Uzun yıllardır işgücü piyasasının en önemli gündem maddesi konumunda bulunan EYT meselesinin çözümü noktasında göstermiş olduğu kararlılık sebebiyle başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün ekonomi yönetimine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadesini kullandı.

Kredi Garanti Fonu (KGF) desteği ile ilgili Asmalı, şunları kaydetti:

Herhangi bir yaş sınırlaması olmaksızın uygulanacak olması ve emekli olup çalışmaya devam edeceklerin bunu kayıtlı olarak sürdürmelerini sağlamaları amacı ile sosyal sigorta prim teşviki getirilmesi ile çalışanlarımızın KGF desteğiyle kıdem tazminatı yükünün azaltılacak olmasıyla da işverenlerimizin beklentilerini karşılayan EYT düzenlemesinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.”

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

EYT’nin tüm kesimleri kapsayacak şekilde çıkmasını, iş dünyamızın tüm paydaşları için son derece olumlu karşılıyoruz. EYT çalışma hayatımız için bir tazelenme fırsatıdır. Hem emekliliğe hak kazananların hem de işgücüne yeni dahil olacakların beklentileri gerçekleşecek. Çalışanlarımız bu imkandan yararlanırken iş dünyası olarak üretimin idamesi için üzerimize düşeni yapmanın gayreti içine olacağız. Cumhurbaşkanımızın, işletmelerin üzerinde oluşacak kıdem tazminatı yükünün hafifletilmesi için açıkladığı KGF kredi paketini çok önemsiyoruz.”

İşletmelerin EYT sürecini en uygun şekilde yürüteceğini belirten Avdagiç, “Bunun organizasyonel hazırlığı ve planlaması içindeyiz. Şirketlerimiz, işlerin idamesini sağlayıp üretimde sürdürülebilirliği temin edecek tedbirleri alacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi ile 2 milyon 250 bin çalışanımız, beklediği müjdeyi sınırlandırma olmadan almıştır. Bu bağlamda çalışmaya devam edecek kişilere verilecek SGK prim desteği de yaşanacak iş gücü kaybının da önüne geçecektir.” ifadelerini kullandı.

Orhan Aydın, “Bu konuda kıymetli desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanımıza ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin’e de ASKON ailemiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

 

Exit mobile version