Eski rektör FETÖ suçlamasıyla gözaltına alındı

İzmir'de 2017 yılından beri FETÖ'ye yönelik yakalama kararı bulunan ve son günlerde tedavi için geldiği hastanede yakalanan Ege Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun tutuklandı.

rektor habermeydan

Eski rektör FETÖ suçlamasıyla gözaltına alındı.

Ege Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, 11 Eylül 2017 tarihinde yakalama kararı çıkarıldıktan sonra 5 yıl boyunca firari durumda kaldı. 4 Temmuz tarihinde kolon kanseri ve böbrek yetmezliği tedavisi için Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gelen Hoşcoşkun, polis ekipleri tarafından yakalandı. İki haftalık tedavi sürecinin ardından emniyete götürülen Hoşcoşkun, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini ifade etti. Ancak 2017’den bu yana firari durumda olması nedeniyle tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hoşcoşkun, Yükseköğretim Kurulu tarafından 28 Şubat 2017 tarihinde Ege Üniversitesi’ndeki rektörlük görevinden açığa alındı. Ardından, 25 Ağustos tarihinde yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildi.

Exit mobile version