Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sağ kolu İsmail Çataklı istifa etti

İsmail Çataklı, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sağ kolu olarak tanınan yardımcısı olarak bilinir. Ancak Çataklı, ikinci bir maaş aldığı Emlak Konut GYO yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Ayrıca, Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olmasının ardından Çataklı, bakan yardımcılığı görevinden de alındı.

ismail catakli habermeydan

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sağ kolu İsmail Çataklı istifa etti.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı bir kuruluş olarak yönetimsel değişikliklere devam ediyor.

Son günlerde, şirketin genel müdürü ve yönetim kurulu üyesi olan Hakan Gedikli’nin emekliye ayrılmasıyla birlikte yönetim kurulunda da değişiklik yaşandı.

Emlak Konut GYO A.Ş, Kamu Aydınlatma Platformu’na yaptığı bir bildirimde, bağımsız yönetim kurulu üyeleri İsmail Çataklı ve Burak Demiralp’in 11 Temmuz 2023 tarihi itibariyle yönetim kurulu üyeliği ve görev aldıkları tüm komitelerden istifa ettiklerini duyurdu.

İstifa eden İsmail Çataklı, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun döneminde bakan yardımcısı olarak görev yapıyordu ve Soylu’nun sağ kolu olarak tanınıyordu.

Çataklı, Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı olarak atanmasının ardından geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı kararnamesiyle bakan yardımcılığı görevinden de alınmıştı.

Geçtiğimiz yıl, İsmail Çataklı’nın kardeşi Osman Çataklı’nın iki farklı FETÖ listesinde yer aldığı iddiasıyla ilgili olarak gündeme gelmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan dosyanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları hakkında savcılığa teslim edilmesine tepki göstererek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Bakan yardımcınız İsmail Çataklı’nın kardeşi FETÖ firarisi mi değil mi? Açıklayın, ‘Değil, bakan yardımcımın kardeşi FETÖ firarisi değil’ deyin” demişti.

Çataklı, Özel’in açıklamasıyla kardeşinin FETÖ firarisi olduğunu öğrendiğini belirterek, “Sen söyleyince baktım, hakkında ihbar var. Adalet önünde hesap verecek” şeklinde açıklama yapmıştı. Dönemin İçişleri Bakanı Soylu ise Çataklı’ya destek vererek “Övünülecek bir devlet adamıdır” ifadesini kullanmıştı.

Exit mobile version