Erzurum’daki saldırıya siyasilerden tepkiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da yaptığı mitingde, otobüs üzerinde konuştuğu sırada bir grubun taşlı saldırısına uğramasına siyasilerden tepki yağdı.

saldiriya siyasilerden tepkiler habermeydan

Erzurum’daki saldırıya siyasilerden tepkiler.

Erzurum’da Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yapılan taşlı saldırıya sosyal medyada siyasilerden tepki yağdı.

İşte o tepkilerden bazıları şöyle:

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından Erzurum’da yaşanan olaya ilişkin açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, “Sevgili halkım. Mafyalar, militanlar, SADAT’çılardan, Sinan Ateş’i öldüren torbacılardan, beşli çetelerden, domuz bağcılardan oluşan bir militarist koalisyon var. Bugün Ekrem Başkanımıza saldıranlar bunlardır. Amaçları, insanları korkutmaktır. Sandıktan uzak tutmaktır. Tüm Türkiye itidalini koruyacak. Türkiye, makul çoğunluğun ülkesi. Çoğunluk bu kötülüğü bitirecek. evgili vatandaşlarım. 14 Mayıs’a odaklanın. Başka her şey teferruattır. Sakın, kızmayın. Sakın, küsmeyin. İnsanınızı sevin, bağrınıza basın. O terör gruplarını kahreden de tam da budur. Ekrem evladıma da geçmiş olsun. Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır. Bunu da ödemeye hepimiz hazırız” fadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erzurum’da taşlı saldırıya uğrayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için Twitter’da açıklamalarda bulundu. Saldırıya sert şekilde tepki gösteren Akşener “Ne taşla ne de kurşunla durduramazsınız” dedi.

Akşener, “Devletin imkanlarıyla demokrasiye ket vurmaya çalışanlar şunu iyi bilsin ki; millet iradesini ne taşla ne de kurşunla durduramazsınız. Ne Ekrem kardeşimi, ne beni, ne de Millet İttifakı’nın hiçbir üyesini bu şekilde korkutamazsınız. Biz bu seçimi sükunetle kazanacağız!”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş

“Ne birbirimizin düşmanıyız ne de bu bir savaş. 85 milyon biriz ve öyle kalacağız. Bu sadece bir seçim ve değişim gerçekleşecek. Nefret ve korku siyasetinin son bulması için bu seçimi kazanacağız. Geçmiş olsun Ekrem Başkanım ve hiç merak etmeyin: ‘Her şey çok güzel olacak’”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan

“Sayın Ekrem İmamoğlu’na ve Erzurum halkına yapılan taşlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu provokasyonu yapanlar ve onlara göz yumanlar hakkında savcılık derhal işlem başlatmalıdır. Bu seçimi barış, huzur ve kardeşlik isteyenler kazanacak.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve Erzurumlu vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Asla provokasyona gelmeyeceğiz. Sağduyumuzu koruyacağız, nefret değil, sevgi kazanacak”

Exit mobile version