Erzurum’da İmamoğlu’nun mitingine saldırı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine taşlı saldırı gerçekleşti.

mitingine saldiri habermeydan

Erzurum’da İmamoğlu’nun mitingine saldırı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendiği sırada miting alanının hemen yanında toplanan bir grup, İmamoğlu’nun bulunduğu otobüse ve alandaki vatandaşlara taş fırlatmaya başladı. Saldırı sonrası bazı vatandaşlar yaralandı. Miting yarıda kesildi. İmamoğlu Erzurum’daki saldırının ‘tertipli’ bir olay olduğunu iddia etti.

Olayların ardından İmamoğlu şu ifadeleri kullandı;

”Bir avuç insan, ne yazık ki kalplerini buzla kaplatmış olabilir. Siz onlara asla aldırış etmeyin. Onlar bu yaptıklarına pişman olacaklar. Onlar bir süre son pişman olacaklar. Bize sevgi, barış, huzur, bolluk, bereket sözleri düşüyor. Siz bunları konuşun.

Polisler burada yaralanan vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz. Erzurum valisi, Belediye başkanı hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. İnsanları tahrik ediyorsunuz.”

Polise ve valiye tepkisini sürdüren İmamoğlu, “Polis, emniyet müdürü, vali, vatandaşın güvenliğini sağlayana kadar burada duracağız ve bir yere gitmeyeceğiz. Sizler burada elinde Türk bayrağı olanlara, kadınlara taş attırıyorsunuz. Sözüm ona milliyetçilik üzerinden insanlara taş attırıyorsunuz. Hepiniz hakkında suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

Erzurum Valisi Okay Memiş’ten açıklama

”Sayın İmamoğlu’nun ve diğer partilerin taleplerinde birinci görevimiz güvenliği sağlamaktır. Aslında emir komuta zinciri YSK’dadır. Buna rağmen bize yapılan müracat sebebiyle, İmamoğlu’nun esnaf ziyareti olduğu ve konuşma yapacağı yerlerde güvenlik tedbirleri aldık. Havalimanınndan itibaren çok ciddi tedbir aldık. Belli bir kesimden müdahale oldu. Bunu önleyecek bir çalışma yaptık. Hatta sert bir şekilde dahi bir müdahale olduğunu ifade edebilirim. Özellikle vurgulamak istediğim şey, İmamoğlu’nun ziyaret alanı bizim resmi olarak tespit ettiğimiz yerde olmamıştır. Kendilerinin esnaf ziyareti yerinde ve yapacağı konuşma için güvenlik tedbirlerini aldık. Eğer miting yapacaksanız miting alanında buyrun dedik. istediğiniz yerde miting yapın biz gerekli tedbiri alırız. Ancak onlar miting yapmak istemediklerini esnaf ziyareti olacağını söylediler. Konuşma sonrası beklemediğimiz şekilde müdahaleler gelişti. Ancak orada toplanandan çok daha kalabalık bir şekilde polis arkadaşlarımız görev başındaydı. Mevzuat gerektiği gibi miting alanı neresiyse orayı söyledik. Biz kendilerinin bu ziyaretinde bütün tedbirleri aldık. Oradaki toplanan vatandaş sayısından belki daha fazla polis arkadaşlarımız görev başındaydı. Hatta iş biraz daha ileriye gidince TOMA’larımız olaya müdahale etti. Belli bir kısım tarafından eleştiriliyor. Sineye çekiyoruz. Biz bütün tedbirlerimizi eşit olarak almaya gayret ediyoruz. Şu an olayın sıcaklığı devam ediyor. Bütün tespitlerimizi yapacağız. Yargıya intikal ettireceğiz.”

 

Exit mobile version