Erol Ayyıldız Kimdir? Hangi İllerde Valilik Yaptı?

Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürü olarak görevlendirilen Erol Ayyıldız, öncesinde ise birçok ilde valilik yaptı.

erol ayyildiz 1

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde uzun bir aradan sonra önemli bir değişiklik yaşandı. Dün açıklanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü görevine Erol Ayyıldız getirildi. Bir önceki Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın İçişleri Bakanı Yardımcısı olmasıyla birlikte oluşan boşluk, son 3 yıldır Eskişehir Valisi olarak görev yapan Ayyıldız ile dolduruldu. Uzun süredir kamuda görev yapan ve birçok ilde valilik görevinde bulunan Erol Ayyıldız, dün itibarıyla Emniyet Teşkilatı’nın başındaki isim oldu.

Erol Ayyıldız kimdir? Hangi illerde valilik yaptı? Nerede eğitim aldı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Erol Ayyıldız’ın Hayatı

1966 yılında Giresun’un Piraziz ilçesinde dünyaya gelen Erol Ayyıldız; 80’li yılların sonlarında kamuda görev almaya başladı. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Ayyıldız; 1989 yılında ise ilk görev yerine atandı. Ordu Valiliği’nde kaymakam aday olarak ilk tecrübesini yaşayan ünlü bürokrat, sonrasında ise Ordu’nun Ulubey ilçesinin kaymakamlığına getirildi. İlk kamu yönetimi tecrübelerini bu şekilde elde eden Ayyıldız; sonraki yıllarda da pek çok ilçede ve ilde bulundu.

Ordu Ulubey’den sonra; Kahramanmaraş’ın Ekinözü, Nevşehir’in Kozaklı ve Rize’nin Çayeli ilçelerinde kaymakamlık yaptı. Valilik bünyesine Bitlis Vali Yardımcılığı ile adım atan Erol Ayyıldız; sonraki yıllarda ise farklı kamu kurumlarında idari görevler üstlendi. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde de bulunan başarılı bürokrat; 2010’lu yıllarda ise ilk valilik deneyimini yaşadı.

2011’de Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla Zonguldak’ta valilik yapmaya başlayan Erol Ayyıldız; 2 yıl boyunca bu ilde görev aldı. 2013’te yine Bakanlar Kurulu’ndan çıkan kararla birlikte, Ayyıldız’ın yeni görev yeri Aydın oldu. Aydın’da ise yaklaşık 3 yıl boyunca görev alan Ayyıldız; Resmi Gazete’de çıkan kararnameyle birlikte İzmir Valiliği’ne getirildi. İzmir’de 4 yıl valilik deneyimi yaşayan ünlü bürokrat; bu görevin hemen sonrasında ise Eskişehir Valisi oldu.

2020 yılında Eskişehir Valisi olarak göreve başlayan Erol Ayyıldız; 3 yıllık görev süresi boyunca adı pek çok yerde zikredilen bürokratlardan biri olmuştu. Elde ettiği başarıların sonrasında, dün itibarıyla yeni görevine atandı. Emniyet Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Erol Ayyıldız; yeni dönemde ülkemizin polis teşkilatının bir numarası olarak görevlendirildi.

Exit mobile version