Erdoğan’ın BM 79. Genel Kurulu’ndaki hitabı kitaplaştırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın insanlık adına dünya genelinde önemli çağrılarda bulunduğu Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'ndaki konuşması, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından kitap haline getirildi. Bu kitap, Erdoğan'ın hitabının yanı sıra içerdiği mesajları ve vurguladığı konuları da kapsamlı bir şekilde sunuyor.

erdogan kitap habermeydan

Erdoğan’ın BM 79. Genel Kurulu’ndaki hitabı kitaplaştırıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’ndaki hitabını Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak kitaplaştırdı. Bu kitap, Erdoğan’ın dünya ve uluslararası topluma yönelik vicdanları acıtan sorunlarla ilgili yaptığı önemli çağrıların gelecek nesillere rehberlik etmesini hedefliyor.

Kitapta, Erdoğan’ın “Daha adil bir dünya mümkün” şiarıyla dile getirdiği konuşmasında, Gazze’de yaşanan katliamın yanı sıra birçok ülkenin ifade etmekte tereddüt ettiği sorunlara dikkat çektiği belirtiliyor. Gazze’deki insani dramı fotoğraflarla gözler önüne seren kitap, Erdoğan’ın Filistin halkına yönelik süregelen zulmün Orta Doğu’da kalıcı barış ve istikrarı sağlamak için bir engel olduğunu vurguladığını ifade ediyor. Ayrıca, acil ve kalıcı bir ateşkes sağlanmasının, rehine-mahkum takasının gerçekleştirilmesinin ve insani yardımların Gazze’ye kesintisiz ulaşmasının gerekliliğine de değiniliyor.

Erdoğan’ın hitabında ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması, terör örgütleri arasında ayrım yapılamayacağı, Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğu gerçeği, Sudan’daki çatışmaların sona ermesi için gereken çabalar ve Türkiye’nin Afrika ile dayanışmasını sürdüreceği gibi konulara yer veriliyor. Kitap, Türkiye’nin Türk devletleri ile ilişkilerini güçlendireceği, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıları, İslamofobiyle mücadele ve aile kurumuna yönelik saldırılara karşı kararlılığı gibi meselelerde Erdoğan’ın görüşlerini de kapsamlı bir şekilde sunuyor.

Tarihi hitabında Erdoğan’ın “Dünya 5’ten büyüktür” ifadesiyle uluslararası barış ve güvenliğin sadece 5 ülkenin insafına bırakılmayacak kadar önemli olduğunu vurguladığı da kaydediliyor.

 

 

Exit mobile version