Erdoğan’dan iftar programında açıklamalar

Adıyaman’da katıldığı iftar programında konuşan Erdoğan, kentsel dönüşümde kararlılık mesajı verdi.

Erdogandan iftar programinda aciklamalar habermeydan

Erdoğan’dan iftar programında açıklamalar.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacını karşılayacak temel atma törenleri sürüyor. Adıyaman’da kalıcı konutların temel atma törenine katılan Erdoğan, törenin ardından depremzedeler birlikte iftar açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında normalleşene kadar Adıyaman’ın yanında olduklarını belirtti.

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Erdoğan, “Dinimize göre deprem, sel, yangın gibi tabii afetlerde can veren müminler hükmen şehit sayılmaktadır. Ateşin düştüğü yeri yaktığını da hepimiz çok iyi biliyoruz. Ama yürek yangınlarımızı söndürmenin yegane yolunun da birlikten, beraberlikten, kardeşlikten, 85 milyon yekvücut olarak dayanışmanın gücüne sarılmaktan geçtiğini unutmuyoruz” dedi.

“Kentsel dönüşüm çabalarımızın engellenmesine göz yummayacağız”

”Çok zorlukla karşılaştığımız kentsel dönüşüm projelerinde de artık daha kararlı davranacağız. Ne birilerinin aşırı taleplerinin, ne gürültü patırtı yapanların ne de ideolojik taassupla hareket eden marjinal çevrelerin, kentsel dönüşüm çabalarımızı engellemesine göz yummayacağız.””Depremin yıktığı şehirlerimizi bir an önce ayağa kaldırmanın yeniden eski canlılığına kavuşturmanın gayretindeyiz”

“Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımız bize; ‘Başkanım ne olur bizi bunların eline bırakmayın’ diyor. Milletimizin omuzlarımıza yüklediği ağır mesuliyetin farkındayız. Ne pahasına olursa olsun, bu umudu boşa çıkarmamakta kararlıyız. Allah’ın izniyle Adıyamanlılarla birlikte hiçbir kardeşimize mahcup olmayacağız. Depremin yıktığı şehirlerimizi bir an önce ayağa kaldırmanın yeniden eski canlılığına kavuşturmanın gayretindeyiz. Giden canlarımızı geri getiremeyiz ama, Adıyaman’ı eskisinden çok daha güzel, çok daha güvenli bir şekilde tekrar imar ve ihya edebiliriz. Geçen hafta Kahramanmaraş ve Hatay’da deprem konutlarımızın ilk partisinin temel atmalarını gerçekleştirdik. Bugün de Adıyaman’da 4 bin 431 konutun ve köy evinin temelini attık. Ülkemiz genelinde yapım süreci başlayan konut iş yeri, köy evi ve hastane sayısı 56 bin 323’ü buluyor. Şehrimizde toplamda yaklaşık 50 bin konut ve 23 bin 640 köy evi inşa edeceğiz. İnşallah bunları da bir sene içerisinde tamamlayıp hak sahiplerine teslim edeceğiz. Yaptığı binalar deprem sınamasından alnının akıyla çıkan TOKİ’mizi bu süreçte çok aktif bir şekilde kullanmayı hedefliyoruz. Rabb’im yar ve yardımcımız olsun diyorum. Rabbim bizleri bir daha böyle musibetlerle sınamasın diye dua ediyorum” açıklamasında bulundu.

Exit mobile version