Erdoğan ve Zelenskiy telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasını ele aldı.

Erdogan ve Zelenskiy telefonda gorustu habermeydan

Erdoğan ve Zelenskiy telefonda görüştü.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak için BM, Rusya, Türkiye ve Ukrayna, 22 Temmuz 2022’de İstanbul’da düzenlenen törenle Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nı imzalamıştı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na ilişkin yaptığı açıklamada, “Tahıl koridoru anlaşması fiilen son buldu, durduruldu. Rusya, ilgili şartlar uygulanır uygulanmaz derhal tahıl anlaşmasına geri dönecek. Anlaşmanın Rusya ile ilgili kısmı yerine getirilmedi” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, krizin çözümü için diplomaside yoğun bir çaba harcıyor ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesi de bu çabaların bir parçası oldu.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin talebi üzerine gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, liderler Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nın uzatılması konusunu detaylarıyla ele aldı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin barışı hakim kılmak için yoğun bir gayret ortaya koyduğunu ifade etti” denildi.

 

Exit mobile version