Erdoğan: Son 22 yılda, savunma sanayisi alanında destan yazdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

savunma sanayisi habermeydan

Erdoğan: Son 22 yılda, savunma sanayisi alanında destan yazdık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nda yaptığı konuşmada, katılımcıları hürmet ve muhabbetle selamladığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir hasmane terör saldırısının bu milletin ezeli ve ebedi kardeşliğini bozamayacağını, Türkiye Yüzyılı’nın inşasına engel olamayacağını, büyük ve güçlü Türkiye idealinin önüne set çekemeyeceğini vurguladı.

Türkiye düşmanlarının ülkeyi karanlığa sürüklemesine izin vermeyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti sadece tüm terör örgütlerinden değil, bu cinayet şebekelerini üzerimize salan emperyalist çetelerden de daha büyüktür, daha güçlüdür, daha dirayetlidir.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, oyun kuranların oyunlarını tek tek başlarına geçirecek köklü devlet tecrübesine sahip olduğunu ifade ederek, “Bugüne kadar terörle mücadeleyi daima çok katmanlı, elimizin altındaki tüm araçları, bütün imkânları kullanarak yürüttük. İnşallah bundan sonra aynı stratejik akılla mücadelemizi sürdüreceğiz. Tuzağa düşmeyeceğiz, hedeflerimizden kopmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayraktar TB2, Akıncı, ANKA, AKSUNGUR gibi insansız hava araçlarının dünyada büyük yankı uyandırdığını ve “oyun değiştirici” olarak nitelendirildiğini belirterek, “Önümüzdeki dönemde buna insansız savaş uçaklarımız KIZILELMA ve ANKA III’ü de eklemeyi planlıyoruz. Bu asimetrik savunma ürünlerimizin de envantere girmesiyle Türkiye bu alandaki hâkimiyetini daha da tahkim edecektir. Savunma sanayisinde yerlilik oranımızı hamdolsun yüzde 80’in üzerine çıkarmış durumdayız.” bilgisini verdi.

Artık sadece kendi ihtiyaçlarının ezici çoğunluğunu teminle kalmayıp, dost ve müttefik ülkelerin güvenliğine de güçlü destek sağladıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Şunu bugün burada büyük bir gururla söylemek istiyorum. Önümüze çıkarılan tüm engellere, maruz kaldığımız gizli açık ambargolara, içimizdeki ihanet şebekelerinin sabotajlarına, müttefiklik hukukunu ayaklar altına alan kısıtlamalara rağmen son 22 yılda savunma sanayisi alanında tam anlamıyla bir destan yazdık. Bu gerçeği muhalif-muvafık, dost-düşman herkes görüyor. Kabul ediyor. Türkiye’nin başarılarını kendilerine örnek alıyor. Bilhassa 2002 öncesi yıllarda teröre karşı mücadele eden paşalarımız, askerlerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz, Türk savunma sanayisinin nasıl bir başarı hikâyesine imza attığını çok iyi biliyor.”

Askerin ve polisin ihtiyaç duyduğu en basit malzemelerin bile yurt dışından tedarik edildiği, kendilerine yakışmayan o eski Türkiye tablosuna son verdiklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütlerine karşı yürüttüğü meşru operasyonlarda dahi başka ülkelerin silahına, aracına, gerecine muhtaç olan bir ülkeyi savunma hamlelerimiz neticesinde dışa bağımlılıktan büyük oranda kurtardık. Sistemler sistemi Çelik Kubbe ile Çelik Kubbe’nin uzun menzil hava savunmadaki gücü SİPER ve diğer pek çok projemizle kendimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Birilerinin Demir Kubbe’si olabilir, bizim de Çelik Kubbe’miz var.” diye konuştu.

“İMECE ile artık dünyanın her yerinden herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan görüntü alma imkânına sahibiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun menzilli füze yeteneklerini güçlendirdiklerini, bunlara yönelik adımları da kararlılıkla attıklarını kaydetti.

Uydu teknolojilerinde de devamlı atılım hâlinde olduklarına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm bunlarla birlikte uydu teknolojilerinde de devamlı bir atılım hâlindeyiz. Ülkemizi kendi uydularını geliştirebilen, üretebilen, test edebilen bir konuma çıkardık. Geçtiğimiz yıl uzaya fırlattığımız, Türkiye’nin ilk yerli ve millî gözetleme uydusu İMECE ile artık dünyanın her yerinden herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan görüntü alma imkânına sahibiz. TÜRKSAT 6A projesiyle de haberleşme uydularının üretimi alanında kendi uydusunu yapabilen sayılı ülkeler arasına girdik. TÜRKSAT 6A ve İMECE projelerinde edindiğimiz kabiliyetleri ay misyonumuzun hazırlık ve gerçekleştirme süreçlerinde de kullanacağız.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version