Erdoğan sinyal verdi: Kabine değişikliği için hangi isimler konuşuluyor?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir" açıklamasıyla kabinede revizyon sinyali verdi. AKP kulislerinde, değişiklik ihtimali en çok konuşulan isimler arasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un olduğu öne sürüldü.

kabine habermeydan

Kabine değişikliği için hangi isimler konuşuluyor?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinede değişiklik olabileceğine dair sinyaller verdi. Arnavutluk ziyareti sonrası uçakta konuşan Erdoğan, “Yeni süreçte genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi, kabinede de duruma göre değerlendirmeler yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir” ifadelerini kullandı.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre, AKP kulislerinde bu değişikliklerle ilgili çeşitli isimler konuşuluyor. Ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Hazine ve Maliye, Dışişleri ve Savunma bakanlıklarında değişiklik yapılması beklenmiyor.

DEĞİŞİKLİĞE AÇIK BAKANLIKLAR

En çok değişiklik ihtimali üzerinde durulan isimler arasında, son aylarda artan şiddet olayları nedeniyle Cumhurbaşkanı’nın tepkisini çektikleri iddia edilen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bulunuyor.

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da görevde fark yaratamamış olması nedeniyle değiştirilme ihtimali konuşuluyor. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da kabine dışı kalabilecekleri ifade ediliyor.

Exit mobile version