Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatlerini eleştirdi

Kilicdaroglunun secim vaatleri habermeydan

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatlerini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya mitinginde, vatandaşlara seslendi. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Konuşmasında, muhalefeti hedef alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Kılıçdaroğlu’nun verdiği sözlere bakın. Onu destekleyenlere bakın. Tipik bir teslimiyetçisi eski Türkiye politikacısıyla karşı karşıyayız. Eskiden cennet vaadi ile gelip size cehennemi yaşatanlar vardı değil mi? Kılıçdaroğlu böyle bir tiptir. Ağzından çıkanı kulağı duymaz. Vaat diye söylediklerinin bir kısmı zaten yapılmış olan işlerdir. Söylediklerinin ucunun nereye gideceğini kendisi de bilmez. Ya da bilir ama söylemek zorundadır. Bu zat yaptığımız her şeyi yıkacağını, kurumları kapatacağını, bürokratını, polisini tasfiye edeceğini söylüyor. HDP ve PKK ne diyorsa, FETÖ ne diyorsa onu söylüyor Kılıçdaroğlu. Hangi insan kendi ülkesine, devletine, milletine bu kadar büyük kin duyabilir? Bay bay Kemal ABD’de bir benzin istasyonunda bir restorana giriyor. Orada neler çevirdi belli değil, açıklayamıyor. Pensilvanya’nın uzantıları ile orada sohbetini koyulaştırıyor. Hangi insan vatanına böylesine büyük nefret besleyebilir? ” dedi.

Antalya’dan da kendisine yakışanı beklediklerini dile getiren Erdoğan, “Bu bay bay Kemal’in bir referansı var mı? Yani ‘Ben şunu yaptım’ diyebileceği bir eser var mı? On tane Büyükşehir Belediye Başkanı var CHP’li, Allah aşkına bir de onlara bakın. Başta Antalya’dan bakın. Şu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı veya başkanlığı Antalya’mıza ne kazandırdı, bir sorun. İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla ne kazandırdı, sorun. Velhasıl hiç birisinde bir şey yok. Çünkü bunların derdi başka. İstanbul’u sel alır götürür. Bay bay Kemal’in adamı nerede? Bodrum’da. Bodrum’dan çıkmazlar. Aynı şekilde diğerleri de öyle ama biz hizmet ehliyiz” ifadelerini kullandı.

”Ülkeyi yatırımlarla donatırken kimsenin kökenini, mezhebini sormadık”

İnşallah 14 Mayıs’ta aynı eser ve hizmet aşkı ile, aynı kararlılık ve azimle milletimizin huzuruna çıkıyoruz. Antalya’dan kendisine yakışanı bekliyoruz. Bu bay bay Kemal’in bir referansı var mı? Antalya, İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla büyükşehir belediye başkanları ne kazandırdı? Hiçbirinde bir şey yok. Bunların derdi başka. İstanbul’u sel alır götürür, bay bay Kemal’in adamı Bodrum’da. Bu seçimde Antalya’ya ne yakışır? Cumhuriyetimizin bir asırlık kazanımlarına sahip çıkmak yakışır mı? Türkiye yüzyılını inşa etmek yakışır mı?

Ülkeyi yatırımlarla donatırken kimsenin kökenini, mezhebini sormadık. Bay bay Kemal ben Aleviyim diyor. Eyvallah, biz sana Alevi misin değil misin sormadık ki? Bugüne kadar bunu niye söylemedin de şimdi söylüyorsun? Demek bu buradan bir şey bekliyor. Bu ülkeyi Alevi-Sünni diye ayrıma tabi tutanlara lanet olsun!

”Antalya tamam diyorsa inşallah bu iş tamamdır”

”Antalya tamam diyorsa inşallah bu iş tamamdır. Fakat izlediniz her şeyiyle terörist Selo Diyarbakır’da 51 kardeşimizin ölümüne neden oldu. Şimdi bu Selo, cezaevinde. Şimdi ne diyorlar, “Selo’yu çıkaracağız.” Ondan sonra da Selo’yu Öcalan’ın yerine getireceklermiş. Buradan şu anlaşılıyor, Bay Bay Kemal, demek ki parlamentoda yaptığı görüşme işte buydu. Açıklayabildi mi? Açıkla dedik kaç kere, açıklayamaz. Çünkü her şey fırıldak. Düzgün bir şey yok. Eğer gerçek siyasetçiysen çıkarsın açıklarsın ama açıklayamaz. Hayatı yalan, hep fırıldaklarla dolaşıyor. Onun için de ben diyorum ki 14 Mayıs’ta benim aziz milletim, sevgili milletim bu yalana, talana, dolana evet demeyecek. Onun için de ana kademe, kadın kolları, gençler, şu 10 günde durmak yok yola devam.”

 

Exit mobile version