Erdoğan: İstanbul’a 4 ayrı projede 34 kilometrelik raylı sistem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendiği konuşmasında, Türkiye'nin, etrafı kan ve ateş çemberi ile çevrili olduğu halde, hedeflerine kararlılıkla ilerlediğine dikkati çekti.

Istanbula 4 ayri projede 34 kilometrelik rayli sistem habermeydan

Erdoğan: İstanbul’a 4 ayrı projede 34 kilometrelik raylı sistem.

Yeni yılın ikinci kabine toplantısını yine yoğun bir gündemle gerçekleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda ekonomi, eğitim, terörle mücadele ve dış politika başta olmak üzere, pek çok kritik konuyu detaylı şekilde ele aldıklarını söyledi.

En büyük öncelikleri olan istihdamda da olumlu havanın devam ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’de işsizlik oranının Aralık 2023’te bir önceki aya kıyasla 0,1 puan düşüşle yüzde 8,8’e gerilediğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası yatırımcılar ve piyasalar nezdinde Türkiye ekonomisine güvenin artmasından memnuniyet duyduklarının altını çizerek, “Türk lirası varlıklara yönelik talebin de yükselmesi ile ülkemiz risk primindeki düşüş devam ediyor. Önümüzdeki dönemde ekonomi programımızın müspet yansımalarını enflasyon başta olmak üzere diğer alanlarda net bir şekilde göreceğiz.” dedi.

“30 milyar dolara ulaştırmakta kararlıyız”

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin 8’inci toplantısı dolayısıyla 24 Ocak’ta Ankara’da misafir ettiklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi ile terörle mücadele, bölgesel gelişmeler ve Gazze krizi başta olmak üzere pek çok konuyu etraflı bir şekilde istişare ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’la yaptırımlar nedeniyle bir süredir yavaşlayan ikili ticareti 30 milyar dolar hedefine ulaştırmakta kararlı olduklarının altını çizerek, farklı alanlarda imzalanan 10 yeni anlaşmanın ikili ilişkileri geliştirme iradesinin somut bir işareti olduğunu vurguladı.

“İstanbul’a 4 ayrı projede 34 kilometrelik raylı sistem”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı adaylarının tanıtımını yaptıklarını, seçim beyannamesini kamuoyunun takdirine sunduklarını anımsatarak, İzmir ziyareti kapsamında 2 bin 60 yataklı şehir hastanesini ve bağlantı yollarını hizmete açtıklarını, İstanbul trafiğine yeni bir nefes olarak görülen Gayrettepe- Kâğıthane hattının da 29 Ocak’ta hizmete alındığını aktardı.

Böylece İstanbul Havalimanı ile Gayrettepe arasında 37,5 kilometrelik bir hat ile kesintisiz metro ulaşımının sağlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu hattımızın da hizmete alınmasıyla İstanbul’da tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğu 338,5 kilometreye çıkmıştır. Şu an İstanbul genelinde toplam uzunluğu 52,7 kilometre olan 4 metro hattının inşası sürüyor. ‘Uğraştıran değil, ulaştıran İstanbul’ parolasıyla şehrimizin trafik çilesini bitirecek adımları atmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki aylarda yapılacak açılışlarla birlikte 4 ayrı proje kapsamında 34 kilometrenin üzerinde uzunluğa ve 18 istasyona sahip raylı sistemi şehrimize kazandıracağız. Gayrettepe- Kağıthane metro hattının bir kez daha İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 10 yıllık bir çaba sonucunda hayata geçirilen Diyanet Akademisi’nin ilk mezunlarını 1 Şubat’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladıklarını hatırlattı.

Akademi eğitimlerini başarıyla tamamlayan 4 bin 537 aday din görevlisine başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyanet camiamız sadece insanımıza din hizmetlerinin verilmesinde değil, ‘Asım’ın neslinin’ yetiştirilmesinde de önemli sorumluluklar üstleniyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin ruh, beden ve gönül sağlığına yönelik tehditlerin arttığı günümüzde hademe-i hayrat olan din görevlilerimizden daha fazla gayret bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Exit mobile version