Erdoğan: Biz her günümüzü deprem gündemiyle geçiriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis'te katıldığı iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Diğerleri ne yaparsa yapsın hangi sahte gündemlerin peşinde koşarsa koşsun. Biz her günümüzü deprem öncelikli meselelerle geçiriyoruz'' dedi.

Erdogan Biz her gunumuzu deprem gundemiyle geciriyoruz habermeydan

Erdoğan: Biz her günümüzü deprem gündemiyle geçiriyoruz.

Kilis’te Cumhuriyet Meydanında kurulan çadırda depremzedeler ile birlikte iftar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftarını açtıktan sonra konuşma gerçekleştirdi. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Erdoğan, “Ramazanın en güzel yanlarından birisi zengin, fakir ayrımı yok. Bugün aynı masanın etrafında oturan insanlar olarak sadece iftarımızı ve iftarlıklarımızı paylaşmıyoruz, aynı zamanda bizler ortak bir kaderi, ortak bir geleceği de paylaşıyoruz. Rabbim dayanışmamızı yol arkadaşlığımızı daim etsin diliyorum” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar:

”Kilis’i eskisinden çok daha güçlü ve bayındır bir şekilde yeniden ayağa kaldıracağız”

“Felaketin 3’üncü günü olan 9 Şubat’ta Kilis’e yaptığımız ziyarette depremin yol açtığı tahribatı bizzat yerinde görmüş, devletimizin tüm kurumlarını seferber ederek arama kurtarmadan acil barınma ihtiyaçlarının giderilmesine her alanda sizlerin yanında oldu. Sadece yıkılanı yapmakla yetinmeyecek Kilis’i eskisinden çok daha güçlü ve bayındır bir şekilde yeniden ayağa kaldıracağız. Bununla ilgili adımları atmaya zaten başladık. Deprem konutlarımızın inşası noktasında zemin etütleri biten yerlerde temelleri atıyoruz. Bunca haksız eleştiriye rağmen depremden alnının akıyla çıkan TOKİ’miz inşaat projelerimizin lokomotif kurumu olacaktır. TOKİ’mizin de katkısıyla Kilis’i inşallah hep birlikte her türlü afete karşı daha dirençli hale getireceğiz.”

”Biz her günümüzü deprem öncelikli meselelerle geçiriyoruz”

“Diğerleri ne yaparsa yapsın hangi sahte gündemlerin peşinde koşarsa koşsun. Biz her günümüzü deprem öncelikli meselelerle geçiriyoruz. Geçen hafta Hatay ve Kahramanmaraş’ta, bir hafta önce Adıyaman’ı, ardından da Gaziantep’i ziyaret ettik ve şimdi de sizlerle bugün hem acınıza hem ramazan sevincinize ortak olmak hem de sizlere yalnız olmadığınızı hissettirmemek için Kilis’teyiz. 11 vilayetimizin 11’ini de de inşallah dolaşacağız. İnsanlık tarihinin en büyük afetlerinden 6 Şubat depremleri dolayısıyla her birinize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.”

”Daha bir masa etrafında toplanmış yedi- sekiz kişiyi idare edemeyenlerin 85 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye’yi idare etmesi beklenemez”

“Sadece bu topraklardaki bin yıllık mazisinde nice saldırıyı savuşturan nice yıkımın altından kalkan milletimiz bu sancılı günleri de geride bırakacaktır. Milletin sıkıntısını, ikbal kapısı gören kifayetsizlere aldırmadan, biz tedbire sarılıp takdire teslim olarak afetle mücadelemizi yürüteceğiz. Bu süreçte ülkemizin hızlı karar alan, bunları başarıyla uygulayan, dirayetli ve güçlü bir yönetime ihtiyacı bulunuyor. Daha bir masa etrafında toplanmış yedi- sekiz kişiyi idare edemeyenlerin 85 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye’yi idare etmesi beklenemez. Hele hele teröristlerle, el ele, omuz omuza kucak kucağa dolaşanların benim ülkeme, Kilis’ime verebileceği hiçbir şey yoktur. Bunları nasıl Cudi, Gabar, Tendürek ve Bestler Deresi’ne gömdüysek, Allah’ın izniyle 14 Mayıs’ta da siz biliyorum ki sandığa gömeceksiniz.”

 

Exit mobile version