Enkazlardan 136. ve 137. saatte gelen mucizeler

Kahramanmaraş depreminden sonra arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hatay'da, 3 kişi akşam saatlerinde enkazdan sağ kurtarıldı.

136 137 saatte enkazdan cikarildilar habermeydan

Türkiye’yi derinden sarsan ‘asrın felaketi’ olarak değerlendirilen depremde 10 il etkilenmişti. Depremin en çok vurduğu illerden olan Hatay’da arama kurtarma çalışmaları 6’ncı günde de devam ediyor.

AFAD koordinasyonuyla, İBB İtfaiye ekipleri, Hatay’ın merkezinde gerçekleştirdiği arama kurtarma çalışmalarında, depremin 136. saatinde 7 yaşındaki İsra Tehalmi’yi sağ olarak enkazdan çıkardı. İsra Tehalmi, enkazdan çıkarıldıktan sonra kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Antakya’da Saraykent Mahallesi Türkmen Başı Caddesi’nde ise AFAD, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve UMKE’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda arama kurtarma ekibi ise 6 katlı Melek Apartmanı’nda dinleme çalışması gerçekleştirdi. Enkaz altında bir kişinin olduğunu belirleyen ekipler, depremden 136 saat sonra 57 yaşındaki Macide Hakemati’yi enkazdan kurtardı.

Yine depremin 137’nci saatinde Hatay’ın Kuyulu Mahallesi’nde bir binanın enkazı altında kalan 51 yaşındaki Emine Doğu, enkazdan sağ kurtarıldı.

Exit mobile version