Engin Polat’a hapis cezası! Dilan Polat’a beraat

"Kara para aklamak", "yasadışı bahis" ve "suç örgütü kurmak" suçlarından tahliye edilen Engin-Dilan Polat çiftinin, park yeri nedeniyle komşularıyla yaşadıkları tartışma sonucu darp ettikleri iddiasıyla yargılandıkları davada karar bugün açıklandı. Mahkeme, Polat çiftinin komşularına yönelik şiddet eylemleriyle ilgili delilleri değerlendirerek, davanın seyrini etkileyen önemli bulgulara ulaştı.

dilan engin polat habermeydan 1

Dilan Polat’a beraat…

İstanbul Çekmeköy’de 2 Haziran 2023 tarihinde Engin Polat ve Dilan Polat çifti, park yeri yüzünden komşuları Metin Atayeter ile tartıştı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşerek, Metin Atayeter’in darp edilmesine neden oldu. Darp edilen Atayeter, Polat çifti hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikayet sonrası Dilan Polat hakkında “hakaret”, “yaralama” ve “birden fazla kişiyle tehdit” suçlarından toplamda 8 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Engin Polat içinse bu üç suçun yanı sıra “konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan da 11 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Dava, İstanbul Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam ederken, bugün yapılan duruşmaya Polat çifti ve şikayetçi Metin Atayeter katılmadı. Tarafların avukatları, önceki celsede açıklanan esasa ilişkin mutalaaya karşı son savunmalarını yaptı. Mahkeme, avukatların savunmalarını dinledikten sonra karar vermek üzere duruşmayı erteledi. Dava sürecinin toplumda yarattığı etki ve Polat çiftinin önceki yargılamaları, bu duruşmanın önemini artırıyor.

Polat çiftinin avukatı savunmasını yazılı olarak dosyaya sunduğunu söyleyerek, “Dilan Polat hakkında yeniden ihbarda bulunması mutalaasini kabul etmiyoruz. Dilan Polat’ın ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ suçunu oluşturduğuna dair bir delil yoktur. Soruşturma aşamasında Dilan Polat ve diğer şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir.

Savcı bizim tanıklarımızın söylediklerini esasa almadan sadece müştekilerin ifadelerine bakarak suçu sabit görmüştür. Şüpheden sanık yararlanır ilkesi tamamen ihlal edilmiştir” dedi.

Mağdur Metin Atayeter’in avukatları ise mütalaaya karşı bir diyecekleri olmadığını söyleyerek, “Taraflar uzlasmışlardır. Davanın düşmesini talep ederiz” dedi.

Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme Dilan Polat ve Engin Polat hakkındaki, “hakaret”, “yaralama”, “tehdit” suçlarından mağdur Metin Atayeter’in şikayetini geri çektiği gerekçesiyle davanın düşürülmesine karar verdi.

Dilan Polat ayrıca, “tehdit” suçundan suçun sabit olmadığı gerekçesiyle betaat etti. Engin Polat ise, “gece vakti birden fazla kişiyle konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza ertelendi.

Exit mobile version