Engin Polat ve Dilan Polat kimdir? Polat ailesi ne iş yapıyor?

Kara para aklama iddialarıyla gündeme gelen Engin Polat ve Dilan Polat çifti son zamanlarda adlarından sıkça söz ettiriyor. Peki, Engin Polat ve Dilan Polat kimdir, ne iş yapıyorlar?

Engin Polat ve Dilan Polat kimdir habermeydan

Engin Polat ve Dilan Polat kimdir? Polat ailesi ne iş yapıyor?

Sosyal medya fenomeni ve Dilan Polat Güzellik Merkezleri’nin sahibi Dilan Polat ve eşi Engin Polat, son dönemlerde gündemden düşmeyen isimler arasında yer alıyor. Engin Polat’ın tahliyesinin ardından neredeyse bir yıldır süren dava ve Polat’ın hayatına dair pek çok soru merak konusu oldu. Peki, Engin Polat kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir?

Dilan Polat kimdir?

Dilan Polat, 21 Temmuz 1990 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Üç çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olan Polat, genç yaşta annesini kaybetmiş ve bir süre teyzeleri tarafından büyütülmüştür. Yaşadığı bu zorlu süreçlere rağmen iş hayatında önemli başarılara imza atmayı başaran Polat, kariyerine doğum fotoğrafçılığı ile başlamıştır. Birçok ünlü ismin fotoğrafçılığını yaparak bu alanda adını duyurmuştur.

Fotoğrafçılık alanındaki başarısının ardından, ablası ile birlikte bir güzellik merkezi açarak iş dünyasında önemli bir adım atmıştır. Bu güzellik merkezinin başarısıyla şube sayısını hızla artırmış ve iş dünyasında geniş bir etki alanı yaratmıştır.

Dilan Polat’ın aile hayatı

Dilan Polat, genç yaşta evlenmiş ve bu evlilikten iki çocuğu olmuştur. Annesini erken yaşta kaybeden Polat, yıllar sonra hayatına dair önemli bir gerçeği kamuoyuyla paylaşmıştır. Babasının beyin tümörü nedeniyle geçirdiği krizlerden birinde annesini vurduğunu açıklayan Polat, o acı dolu anları gözyaşları içinde anlatmıştır. Annesinin vücudundan 7 kurşun çıkarıldığını belirterek, bu trajik olayın etkilerini hala derinden hissettiğini ifade etmiştir.

Dilan Polat’ın hukuki süreci

Dilan Polat ve eşi Engin Polat, 2023 yılında yapılan geniş çaplı bir soruşturma kapsamında gündeme gelmiştir. 1 Kasım 2023 tarihinde İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlarda Dilan Polat, eşi Engin Polat ve 24 şüpheli gözaltına alınmıştır. Yapılan soruşturma sonucunda Polat çifti ve diğer şüphelilerin, sahte fatura keserek 200 milyon lira para girişi sağladıkları ve bu parayı gayrimenkul ve araç alımlarında kullandıkları tespit edilmiştir.

MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporuna göre, Polat çiftine ait firmaların ticaret adı altında sahte fatura düzenlediği ve parayı şirketler arasında transfer ettiği belirlenmiştir. Ayrıca, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin, Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği ve bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın kişisel hesaplara aktarılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir.

Engin Polat kimdir?

Engin Polat, 3 Haziran 1988 tarihinde İstanbul’da doğmuş bir iş insanıdır. Türkiye’de medikal estetik alanında faaliyet gösteren bir şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olarak tanınmaktadır. Aynı zamanda sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın eşidir ve iki çocuk babasıdır.

Polat, Şükran ve Sezgin Polat’ın oğlu olup, Alper Kürşat Polat, Kübra Polat ve Hazal Polat adında kardeşleri vardır. Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Polat, medikal estetik alanında Türkiye’de 115 şube ve 10 farklı ülkede faaliyet göstermektedir.

Engin Polat hapisten çıktı mı, tahliye oldu mu?

Engin Polat, uzun süredir yargılandığı davada tutuklu olarak yargılanıyordu. Yapılan son duruşmada savunmasını gerçekleştiren Polat, suçlamaları reddetti ve şirketlerinin tüm kazancının yasal olduğunu ifade etti. Son gelişmelere göre Engin Polat, mahkeme kararıyla tahliye edilmiştir.

 

 

Exit mobile version