Engin Polat dahil tüm sanıklar tahliye edildi

40 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüphelinin yargılandığı davada Engin Polat ve tutuklu 3 sanık tahliye edildi.

Engin Polat dahil tum saniklar tahliye edildi1 habermeydan

Engin Polat dahil tüm sanıklar tahliye edildi.

Dilan ve eşi Engin Polat’ın, üç ayrı suçtan toplamda 20’şer yıldan 40’ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep eden davanın duruşmasında, Cumhuriyet savcısı görüşünü açıkladı.

Engin Polat’ın yargılandığı ‘kara para aklama’ davasında ara karar açıklandı. Engin Polat ve 3 sanık tahliye edildi. 3 tutuklu sanık Engin Polat, babası Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat için tahliye kararı çıktı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım 2023 ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında Dilan Polat, Engin Polat ve Sinem Sıla Doğu’nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16’sı tutuklanmış, hakimlik, 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetmişti.

Sulh Ceza Hakimliği, 14 Haziran’daki aylık tutukluluk incelemesinde, Dilan Polat’ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu ile Can Polat, Gökay Bekar, Halit Polat, Harun Abak, Metin Yılmaz, Mustafa Özalp, Nilgün Yılmaz, Uğurcan Ayyıldız ve Zekai Tepe’nin adli kontrol hükümleri uygulanıp tahliye edilmesine hükmetmişti.

Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz, 19 Ağustos’ta Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesine tutukluluğa itiraz dilekçesi sunmuştu. Bu kapsamda Dilan Polat’ın tahliyesine karar verilmişti.

 

Exit mobile version