Emine Erdoğan Surinam First Lady’si​​​​​​​ ile görüştü

Emine Erdoğan, Malezya Kraliçesi Iskandariah, Mozambik First Lady'si Nyusi, Surinam First Lady'si Seenacherry ve BM-Habitat İcra Direktörü Sharif ile Vahdettin Köşkü'nde ikili görüşme gerçekleştirdi.

Emine Erdogan Surinam First Ladysi​​​​​​ ile gorustu habermeydan

Emine Erdoğan Surinam First Lady’si​​​​​​​ ile görüştü.

Emine Erdoğan, Surinam Devlet Başkanı’nın eşi Mellisa Santokhi-Seenacherry ile de görüşme gerçekleştirdi. BM Sıfır Atık Danışma Kurulu üyesi Seenacherry, Dünya Şehirler Günü programına daveti, kurul toplantısına ev sahipliği ve kurulda gösterdiği liderlik için Emine Erdoğan’a teşekkür ederek, kurul üyeliği süresince hayata geçirmeyi hedeflediği projeler hakkında bilgi verdi.

Kurul çalışmalarını kendi bölgesinde yürütmek istediğini anlatan Seenacherry, Karayipler Birliği’nin dönem başkanlığını yürüten ülkenin “first lady”si olarak sıfır atığı yaygınlaştırmak üzere çalışacağını aktardı.

Emine Erdoğan ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

”Surinam Cumhuriyeti Devlet Başkanı’nın Eşi Mellisa Santokhi-Seenacherry ile bir araya gelmekten memnuniyet duydum.

BM Sıfır Atık Danışma Kurulu üyesi olarak Sayın Seenacherry’nin kurul üyeliği süresince hayata geçirmeyi hedeflediği projeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk.

Ülkesinde Sıfır Atık hareketini yaygınlaştırılması bilhassa kadınlara ve gençlere sıfır atık konusunda eğitimler verilmesiyle ilgili çalışmalar yürüteceğini duymaktan mutluluk duydum.

Çevre dostu üretim yapan kadın girişimcilerin desteklemesinin önemine değindik.

BM Sıfır Atık Danışma Kurulu’na sunduğu katkılar ve ülkemizi ziyareti için teşekkür ediyorum.”

Exit mobile version