Emine Erdoğan, ABD ziyareti kapsamında dünya liderlerinin eşleriyle bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gidecek olan Emine Erdoğan, ziyareti kapsamında katılımcı ülke liderlerinin eşleriyle bir araya gelerek çeşitli temaslar gerçekleştirecek.

emine erdogan habermeydan

Emine Erdoğan, ABD ziyareti kapsamında dünya liderlerinin eşleriyle bir araya gelecek.

Emine Erdoğan, 21-25 Eylül tarihleri arasında ABD’nin New York şehrinde düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik edecek. Ziyaret sırasında, BM Genel Kurulu’na katılan liderlerin eşleriyle bir araya gelecek ve bir dizi program düzenleyecek.

Emine Erdoğan, Türk giyim kültürü ve geleneksel el sanatlarını korumak amacıyla Olgunlaşma Enstitülerinde başlattığı değişim süreciyle, Bohça markasını kurdu. Bu projeyle, binlerce yıllık el sanatları kültürünü gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor. New York’taki Türkevi’nde düzenlenecek “Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk” programına ev sahipliği yaparak, çeyiz geleneğinin önemini vurgulayacak.

Ayrıca, Emine Erdoğan’ın derin bir bağ kurduğu Afrika ile ilgili çalışmaları da devam ediyor. Türkevi’nde “Afrika’nın Lezzetleri: Bir Kültür, Mutfak ve Dostluk Şöleni” programında, kıtanın zengin yemek kültürü tanıtılacak. Bu etkinlikte “Afrika Yemek Kültürü” kitabının lansmanı da gerçekleştirilecek.

Emine Erdoğan, Koruyucu Aile Hizmet Modeli’ni yaygınlaştırmak amacıyla Gönül Elçileri Projesi’ni başlatarak, 10 bini aşkın çocuğun sevgi dolu bir aile ortamında büyümesine katkıda bulundu. UNICEF Genel Merkezi’nde düzenlenecek “Bir Deniz Yıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet” programına katılarak, koruyucu aile konusunu uluslararası düzeyde gündeme getirecek.

Ayrıca, Emine Erdoğan, Sıfır Atık Projesi’nin uluslararası alandaki başarılarını artırarak, BM Genel Sekreteri António Guterres ile görüşecek. Görüşmeler sonrasında, lider eşleri ve üst düzey temsilcilerin, Emine Erdoğan’ın öncülük ettiği Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalaması bekleniyor. Bu çerçevede, çevre kirliliği ve iklim değişikliği ile mücadele konularında farkındalığı artırmaya yönelik önemli adımlar atılması hedefleniyor.

 

 

Exit mobile version