Elazığ’da Sanayi Sitesi yangını kontrol altına alındı!

Başakşehir İSDÖK Sanayi Sitesi'nde, çinko imalathanesinin girişinde bulunan doğal gaz kutusunda bir patlama yaşandı. Yangın, hızla müdahale eden itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

yangin habermeydan

Elazığ’da Sanayi Sitesi yangını kontrol altına alındı.

İstanbul Dökümcüler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (İSDÖK) Sanayi Sitesi’nde yaşanan olay, yerel saatle 14.00 sularında gerçekleşti. Çinko imalatı yapan bir iş yerinin doğal gaz kutusunda henüz tespit edilemeyen bir sebep yüzünden patlama meydana geldi. Bu ani patlama sonucunda alevler hızla yayıldı, doğal gaz borularını sardı ve iş yerini sarmıştı.

Olayın hemen ardından çevredeki insanlar, yangın tüpleriyle alevlere karşı mücadele etmeye çalıştılar. Ancak kısa süre sonra yetkililere ihbar yapıldı ve itfaiye, sağlık ekipleri ve polis olay yerine hızla sevk edildi. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, aynı zamanda dumanın etkisi altında kalan bir kişiye de sağlık yardımı sağladı.

Yangınla mücadele yaklaşık yarım saat süren bir çaba sonucunda kontrol altına alındı, ve alevler söndürüldü. Ancak bu süre zarfında iş yerinde ve doğal gaz kutusunda ciddi hasarlar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin hızlı ve etkili müdahalesi, olayın daha büyük bir felakete dönüşmesini engelledi ve çevredekilere güvenlik sağladı. Şimdi, patlamanın nedeni üzerine yapılan araştırmalar sonuçlandırılacak ve gerekli önlemler alınacaktır.

Yangını söndürmeye çalışan Resul Bahadır, “Yangın tüpleri ile müdahale ettik ama yangını önleyemedik. Çok büyük doğal gaz patlaması oldu. İtfaiye gelmeden yangın sönmedi” diye konuştu.

Exit mobile version