Ekşi Sözlük’e yine erişim engeli getirildi

Ekşi Sözlük, kullandığı alan adı olan (eksisozluk1923.com)'a 'millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle' erişim engeli getirildiğini açıkladı.

Eksi Sozluke yine erisim engeli getirildi habermeydan

Ekşi Sözlük’e yine erişim engeli getirildi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından iktidarın ihmal ve eksiklerinin dile getirilip paylaşıldığı Ekşi Sözlük gibi bir çok mecraya mahkeme kanalıyla erişim engeli getirilmişti. Bunun üzerine sözlük yönetimi, siteyi ‘eksisozluk2023.com’ alan adına taşınmış ancak bu alan adı da 13 Mayıs’ta erişime kapatılmıştı. Ekşi Sözlük, zaten uzun bir süre önce erişim engeline takılmış ve bunun üzerine farklı alan adları ile hizmet vermeye başlamıştı. Bu bağlamda; son adres de “eksisozluk1923.com”du.

En çok tartışılan internet platformlarından Ekşi Sözlük’ün yeni kullandığı alan adı (eksisozluk1923.com) “millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle” erişime engellendi. Son olarak Ekşi Sözlük’ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada 6 sulh ceza hakimliği tarafından bir erişim engeli daha uygulandığı duyuruldu.

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

”Merhaba,

Ankara 6. Sulh Ceza Hâkimliğinin 14.12.2023 tarihli kararı ile erişim engeli uygulandığını gördük. Ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz. Yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi aldıkça paylaşacağız.

eksisozluk1999.com domain’i üzerinden Sözlük’e erişebilirsiniz.”

 

Exit mobile version