Ekrem İmamoğlu’na yeni dava açıldı: Hapis cezası talep ediliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programı'nda Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya karşı yaptığı konuşma sebebiyle "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan iddianame düzenlendi. İddianamede, İmamoğlu hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyor.

imamoglu habermeydan

Ekrem İmamoğlu’na yeni dava açıldı.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın şikayeti üzerine, Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programı’nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı konuşma sırasında halktan gelen yuhalama sesleri ve kullandığı “arkadaş” ifadesi nedeniyle başlatılan soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın avukatlarının başvurusunun yer aldığı belirtildi.

İddianamede, Yazıcı’nın dilekçesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 25 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programı’ndaki konuşmasından sonra aracına doğru hareket ettiği sırada, alanda bulunan bazı kişilerin kendisini yuhaladıklarını ve yasal protesto ve eleştiri sınırlarını aşarak onur, şeref ve saygınlığını zedeleyici somut ve fiili eylemlerde bulunduklarını belirttiği ifade edildi. Aynı sırada kürsüde bulunan Ekrem İmamoğlu’nun ise olayları tırmandırıcı ifadeler kullanarak halkın saldırgan tutumunu körüklediğini ve kendisinden beklenen devlet adamına yakışır şekilde sakinliği sağlamak yerine aksine durumu tırmandırdığını dile getirdiği belirtildi.

Ekrem İmamoğlu’nun avukatı aracılığıyla sunulan beyanında, müştekinin yuhalandığı sırada müvekkilinin üç kez ayağa kalkarak izleyicilere dönüp onları sakinleştirmek ve susturmak için el işareti yaptığı, söz konusu şikayetin ciddiyetten uzak ve siyasi nedenlerle yapıldığı belirtildi.

Savcılık, Ekrem İmamoğlu’nun “kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan 1 yıldan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

İddianamede ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma” başlıklı 53. maddesinin uygulanması ve siyasi yasak getirilmesi talep edildi.

Öte yandan, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama”, “suç işlemeye tahrik” ve “iftira” suçlarından dolayı kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

Exit mobile version