Ekrem İmamoğlu Bursa’da halkla buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'da esnafla ve halkla da bir araya geldi. İmamoğlu'na vatandaşlar “Siz dik durun biz arkanızda olacağız” sözleri ile destek verdi.

imamoglu bursada habermeydan

Bursa‘ya CHP’li belediyeleri ziyaret etmek ve halkla buluşmak için giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk durağı Gemlik oldu. Gemliklilere kısa bir konuşma yapan İmamoğlu, “Bu bir haysiyet mücadelesidir. Demokrasi mücadelesidir. Adalet mücadelesidir. Bu mücadelenin sonucunda, ülkemizin her ferdinin kazanacağı bir mücadele olacak. Göreceksiniz 86 milyon insanımız kazanacak. Bu birlikteliğinizi bozmayın. Gemlik’te çok başarılı bir belediye başkanımız var. Arkasında güçlü duralım. Hep birlikte olalım. İnşallah önümüzdeki mayıs ayında her şey çok güzel olacak” dedi. Gemlik’in Umurbey Mahallesi’ne giden İmamoğlu, burada 3’üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın anıt mezarını ziyaret etti.

Cuma namazını Ulu Cami’de kılan Ekrem İmamoğlu, namazın ardından tarihi Kapalı Çarşı esnafını ziyaret etti. Burada yoğun ilgiyle karşılaşan İmamoğlu, vatandaşlarla sohbet etti.

Nilüfer Belediyesi’nede ziyaret gerçekleştiren İmamoğlu, belediye önünde bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda konuşma yaptı. ”Bursa için gelecekte çok güzel günlerin bizi beklediğini hem 2023 için hem de 2024 için coşkuyla ümitle ve de kararlılıkla ilan ediyor ve söylüyorum. Diyorlar ki veya diyecekler ki ‘Yahu Ekrem İmamoğlu’nun Bursa’da işi ne. Bir kere beni Bursa’ya onlar zorla yolladı. Yoksa ben zaten Bursa’ya gelirdim, geliyorum da. Ama bu buluşmadaki temel amaç ortaya koydukları haksızlığa, hukuksuzluğa ve demokrasiye verdiği zarara karşı beni milletimizle buluşmaya onlar mecbur ettiler.  Çünkü onlar neyi yok saydılar? Sizin iradenizi yok saydılar. Sizlerin oylarını yok saydılar. Ne demiştim seçim akşamı: Hak yemedim, hakkımı da yedirmem. Hele hele milletimizin hakkını ve iradesini asla yedirmem. Kıymetli dostlar, sevgili gençler ve özellikle sevgili çocuklar size şöyle söyleyeyim; ilk günden bugüne mücadelemizin zor olacağını biliyorduk. Bize yapılan hukuksuzluk, kayyum atama girişimleri milyonlarca insanımıza Diyarbakır’dan Mardin’e, Van’dan İstanbul’a, milyonlarca insanımıza yapılan bu haksız ve hukuksuz girişim memleketimizin demokrasisine büyük bir zarar verme girişimidir. Hep birlikte buna ‘Dur’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çok çalıştıklarını belirten Ekrem İmamoğlu, “Hepimiz şehrinde güzel işler yapan insanlarız. Burada Nilüfer Belediye’mizde olduğu gibi. Çok çalışıyoruz. 6’lı Masa çok çalışıyor. Hepimiz ülkemizin demokrasisi için çok çalışıyor. Her şey çok güzel olacak. Yaşasın demokrasi, yaşasın adalet, yaşasın Türkiye Cumhuriyet.” dedi.

Exit mobile version