Edirnekapı Şehitliği’nde arife günü yoğunluğu

Edirnekapı Şehitliği, Kurban Bayramı arifesinde büyük bir ziyaretçi akınına maruz kaldı.

edirnekapi habermeydan

Edirnekapı Şehitliği’nde arife günü yoğunluğu yaşandı.

Şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit mezarları başında dua edildi, Kuran-ı Kerim okundu.

Enver Yorulmaz’ın babası Yusuf Yorulmaz, “Evin tek oğluydu. Vatan için şehit düştü. Tunceli’de 18 arkadaşıyla birlikte şehit oldu” şeklinde konuştu. Yorulmaz, “Allah devletimizi, milletimizi, vatan askerimizi ve polisimizi korusun. Devamlı dua ediyoruz devletimize, polisimize, askerimize.”

“Biz de isterdik ki oğlumuz bayram sabahı gelip elimizi öpsün. Bayramlaşalım, kucaklaşalım. Ama maalesef bunu gerçekleştiremedik. O bize hasret gitti, biz ona hasret kaldık. Son konuşmamızda ‘Beni çok mu özlediniz’ dedi. ‘Tabii ki oğlum, seni özledik. Nasıl özlemeyiz?’ dedik. ‘İnşallah, Allah nasip ederse gelirim’ dedi.”

“‘Bekleme beni, baba’ dedi. ‘Allah nasip ederse gelirim’ dedi. İki gün sonra bayrağa sarılı bir şekilde geldi. Bize şerefini bıraktı. Her şeyi vatan için yaptığını söylüyoruz” şeklinde konuştu.

Şehit İbrahim Akpınar’ın kardeşi Kenan Akpınar ise, ” Terör her zaman lanet ediyoruz. O kadar zaman geçti. Ellerine de hiçbir şey geçmedi. Kendi kendilerine zarar veriyorlar” diye konuştu.

Şehitliği ziyaret eden Sedat Tulumdaş da, “Her arife günü gelmeye özen gösteriyorum. Yaklaşık bir 10 seneyi geçti. Her arife günü, Ramazan ve Kurban Bayramlarında arife günleri geliyoruz biz buraya. Ailemden kimse yok burada. Özgür bir şekilde yaşıyorsak şehitler sayesinde” şeklinde konuştu.

Exit mobile version