Diyarbakır’daki evlat nöbetindeki aile sayısı 361’e yükseldi

Mersin'den gelen Mehmet Yalçın, 14 yaşındayken PKK'lı teröristler tarafından dağa kaçırılan kardeşi Melek Yalçın için Diyarbakır'daki HDP binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerin sayısını 361'e çıkardı.

diyarbakir habermeydan

Diyarbakır’daki evlat nöbetindeki aile sayısı 361’e yükseldi.

2019 yılında PKK terör örgütü tarafından çocukları kaçırılan aileler, Diyarbakır’daki HDP İl Başkanlığı önünde 3 Eylül 2019’da evlat nöbetine başladı. Bugüne kadar 1,408 gün süren bu nöbetin ardından 42 aile, sevdiklerine kavuşma sevincini yaşadı.

Mersin’den gelen Mehmet Yalçın, 14 yaşındayken PKK’lı teröristler tarafından dağa kaçırılan kardeşi Melek Yalçın için Diyarbakır’daki HDP binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerin sayısını 361’e çıkardı.

1995’de 14 yaşındayken Hakkari’de kaçırılan kardeşi Melek Yalçın için eyleme katılan Mehmet Yalçın ile evlat nöbetindeki aile sayısı 361 oldu. Buraya gelen ailelerin çocuklarını kazandıklarını ifade eden Yalçın, “Bundan dolayı biz de katıldık. İnşallah sesimizi duyururuz veya kendisi bizi görürse geri gelir. Onu kandırarak dağa kaçırdılar. Sabah uyandığımızda evde yoktu. Bu vesileyle inşallah geri döner” dedi.

Exit mobile version