Dışişleri Bakanlığı’ndan BM’nin kutsal kitaplara yönelik kararına açıklama

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun kutsal kitaplara yönelik her türlü şiddet eylemini uluslararası hukukun ihlali olarak kabul etmesi kararına ilk açıklama geldi.

Disisleri Bakanligindan BMnin kutsal kitaplara yonelik kararina aciklama habermeydan

Dışişleri Bakanlığı’ndan BM’nin kutsal kitaplara yönelik kararına açıklama.

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun kutsal kitaplara şiddeti uluslararası hukuka aykırı bulmasını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

”BM Genel Kurulu’nun 25 Temmuz 2023 tarihinde kutsal kitaplara yönelik her türlü şiddet eylemini uluslararası hukukun ihlali olarak değerlendiren, ülkemizin de ortak sunucusu olduğu kararı kabul etmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Karar, son dönemde İsveç, Danimarka ve Hollanda’da polis koruması altında kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yakma eylemlerine izin verilmesi karşısında önem taşımaktadır. Milyarlarca Müslümanı rencide eden bu tür nefret suçlarına karşı uluslararası toplumun kararlılıkla ortak hareket etmesi elzemdir. Türkiye, İslam karşıtlığıyla mücadelede üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edecektir.”

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun aldığı kararı olumlu bir gelişme olarak gördüklerini açıkladı. Yılmaz, ”Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan sistematik saldırıların tekrar ediliyor olması, İslam düşmanlarının din ve vicdan hürriyetine tahammülü olmadığının en açık göstergesidir. Bu durum sadece Müslümanlar açısından değil, Avrupa Birliği’nin geleceği açısından da büyük bir tehdittir. Yabancı düşmanlığı ve ırkçılık, Avrupa Birliği’nin geleceğini şekillendirmemelidir. Hangi dine mensup olursak olalım insanlık olarak nefret suçlarına karşı birlik olabilmeli ve işlenen bu tip nefret suçlarına karşı uluslararası hukuk nezdinde ortak bir mücadele zemini oluşturmalıyız. Bu anlamda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda, kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan karar tasarısının kabul edilmesini olumlu bir gelişme olarak görüyoruz” dedi.

Exit mobile version