Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brezilya’da resmi temaslarda bulundu

Bakan Çavuşoğlu, Brezilya’da devlet başkanlığı görevini devralacak Luiz Inacio Lula da Silva'nın yemin törenine katıldı.

mevlut cavusoglu habermeydan e1672593316326

Devlet başkanlığı görevini devralacak Luiz Inacio Lula da Silva’nın yemin törenine katılmak üzere Brezilya’ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada resmi temaslarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Brezilyalı, Guatemalalı ve Gabonlu mevkidaşlarıyla bir araya geldiğini duyurdu.

Brezilya’daki ilk görüşmesini ülkenin yeniden Dışişleri Bakanı olarak atanan Vieira ile gerçekleştirdiğini bildiren Çavuşoğlu, ikinci görüşmesini Guatemalalı mevkidaşı Flores ile gerçekleştirdiğini aktararak “Ekonomi, savunma sanayii ve kültürel alanlardaki ilişkilerimizi geliştireceğiz.” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2022’nin son ikili görüşmesini Gabonlu mevkidaşı Adamo ile gerçekleştirdiğini belirterek, Savunma sanayii ve ekonomik ilişkilerimiz ile bakanlıklarımız arasındaki işbirliğini görüştük.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Ukrayna Başbakan Yardımcısı Yuliia Svyrydenko ilede görüşen Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin Ukrayna’ya yönelik insani yardımlar ve İstanbul Tahıl Anlaşması’nın ele alındığı bildirildi.

Exit mobile version