Dilan ve Engin Polat soruşturmasında ilk itiraf!

Engin-Dilan Polat çifti, kara para aklamakla suçlanan paravan şirketlerin kurucuları olarak hala devam eden bir soruşturmanın merkezinde bulunuyor. Polat çifti, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve bu süreçte yeni bilgiler de gün yüzüne çıkıyor.

dilan engin polat habermeydan

Dilan ve Engin Polat soruşturmasında ilk itiraf geldi.

Engin-Dilan Polat çifti, medikal ve güzellik merkezi gibi görünen paravan şirketler üzerinden örgütlü bir şekilde kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla gözaltına alındı. Bu soruşturmada yakalananların sayısı 24’e yükseldi. MASAK ve vergi uzmanlarının koordinasyonunda yürütülen soruşturmada, çiftin akrabaları ve yakınlarının adına kurduğu paravan şirketler aracılığıyla büyük miktarda kara para akladıkları ve vergi kaçakçılığı yaptıkları tespit edildi. Bu işlemler sonucunda 4.5 milyar lira yasa dışı bahis ve kumar geliri aklanmış olabilir.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, MASAK ve vergi uzmanlarının destekleriyle operasyon düzenlenen adreslerden ele geçirilen belgeleri incelemeye devam ediyor. Bu belgelerin incelenmesi sonucunda, Dilan ve Engin Polat çiftinin avukatları Haydar Enes Çetinkaya’nın gözaltına alınmasının ardından 1 milyon 800 bin liralık para transferinin takibiyle Ankara’daki şüphelilere ulaşıldı.

Gözaltı listesinde yer alan 31 şüpheliden avukat Çetinkaya’dan sonra Nilgül Yılmaz, Metin Yılmaz, ve Gürsel Yılmaz isimli şüpheliler İstanbul’da teslim oldu. Ankara’da ise Gözde Bilgiç, İsmail Bilgiç, Mustafa Özalp ve Kübra Doğan isimli şüpheliler gözaltına alındı. Bu gelişmelerle birlikte gözaltı sayısı 24’e çıktı. Polat çiftine ait şirketlerin Ankara’da franchising bayilik verdiği Dipomed Ankara Medikal’in sahip ve çalışanları arasında şüphelilerin olduğu belirlendi.

Soruşturma sonucunda, Dipomed Ankara Medikal yöneticisi Mustafa Özalp’in kız arkadaşı Kübra Doğan’ın hesabına 1 milyon 800 bin liralık para transferi yapıldığı tespit edildi. Şüpheli Doğan, paranın Polat çiftine ait olduğunu ve sevgilisinden aldığını itiraf etti. Polat çiftinin ifadelerinin alınma işlemlerine de başlandı ve çifte, “Bu kadar parayı nereden ve nasıl kazandınız?” gibi sorular yöneltildi.

Polat çiftiyle birlikte toplam 18 şüpheli, adliyeye sevk edildi, diğer 6 şüpheli ise emniyetteki işlemlerine devam ediyor. Polat çiftine ait 24 araca el konuldu. Bu lüks araçların piyasa değerinin 200 ile 250 milyon lira arasında olduğu belirlendi.

Ayrıca, Engin Polat’ın ailesinin beş yıl önce Ataşehir’de yaşadığı ve aile üyeleri hakkında bilgi veren mahalle sakinleri, Polat çiftinin maddi durumlarının iyi olduğunu ancak son zamanlarda neler olduğunu bilmediklerini ifade ettiler.

Ayrıca, Dilan Polat’la yaşadığı polemikler ve iş yerlerine yapılan silahlı saldırılarla gündeme gelen şarkıcı ve sosyal medya fenomeni Banu Parlak, İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı. Kooperatif dolandırıcılığı iddiasıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade veren Parlak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Banu Parlak, sosyal medya hesabından Dilan Polat’ın gözaltı görüntüleriyle alay ettiği anları paylaşmıştı.

Exit mobile version