Devre mülk dolandırıcılığı operasyonu! İzmir Barosu’na kayıtlı avukat da tutuklandı

Aydın merkezli 29 şehirde, jandarmanın gerçekleştirdiği devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda tutuklanan 30 kişi içerisinde, İzmir Barosu’na kayıtlı avukat Elif Akar'ın da olduğu tespit edildi.

elif akar habermeydan

Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen soruşturma dahilinde, Aydın Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, devre mülk dolandırıcılığı yapıldığı iddiasına yönelik 6 ay önce teknik ve fiziki takip başlattı. Şüphelilerin, devre mülk sahiplerine ait kişisel bilgileri yasa dışı yollarla ele geçirdiği belirlendi.

Dolandırıcılık şebekesi üyelerinin, farklı illerde kiraladıkları otel ve ofisler ile kendilerine bağlı avukatlara ait hukuk bürolarında eleman yetiştirdiği de tespit edildi.. Şüphelilerin ‘reklamasyon’ adı altında devre mülklerini daha yüksek fiyatla zengin yabancılara pazarlayacaklarını ve anlaşmalı avukatlarıyla gerektiğinde dava yoluyla yüksek oranda iptal iade bedelleri alarak mağdur olmalarını önleyeceklerini söyleyerek ikna ettikleri 212 devre mülk sahibinden 50 bin ile 600 bin lira arasında para toplayarak dolandırdıkları tespit edildi. Toplam 212 kişinin 342 milyon 88 bin 887 TL’sinin dolandırıldığı ifade edildi.

Toplanan bilgi ve deliller doğrultusunda harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 15 Ocak’ta Aydın merkezli İzmir, İstanbul, Düzce, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa, Balıkesir, Mersin, Adana, Konya, Ankara, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Hatay, Gaziantep, Çorum, Kırklareli, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Samsun, Trabzon, Kastamonu, Van, Kocaeli ve Bitlis’te belirlenen adreslere operasyon gerçekleştirdi. Baskınlarda avukatlar dahil 104 şüpheli, gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise çeşitli evrak ile dijital materyallere el konuldu. 2 şüphelinin de önceki gün jandarmaya gelip, teslim olmasıyla gözaltı sayısı 106 oldu.

Jandarmadaki işlemelerin ardından 106 şüpheliden 52’si, ertesi gün adliyeye gönderildi. Şüphelilerden 20’si, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanırken, 31’i adli kontrol koşuluyla olmak üzere 32’si de serbest bırakıldı. Diğer 54 şüpheli de 17 Ocak’ta adliyeye gönderildi. Bu şüphelilerden 10’u, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı. Operasyonda tutuklu sayısı, 30’a çıktı. Diğer 44 şüpheli ise adli kontrol koşuluyla serbest kaldı. Tutuklanan 30 kişi arasında, İzmir Barosu avukatlarından Elif Akar‘ın da olduğu öğrenildi.

Exit mobile version