Depremzedelere ‘Bir Kira Bir Yuva’ destek gecesi

Depremzedelerin barınma sorununa çözüm bulmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk TV’de canlı yayında 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyası başlattı. Gecede 4 saatte 28 bin 476 ailenin bir yıllık kirasını karşılayacak bağış elde edildi.

bir kira bir yuva kampanyasi habermeydan

Depremzedelere ‘Bir Kira Bir Yuva’ destek gecesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halk TV ekranlarında bağış gecesi düzenledi. Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından yurttaşların barınma sorununa çözüm bulmak için başlatılan kampanyaya sanat, spor, edebiyat ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen bağış gecesinin sunuculuğunu İsmail Küçükkaya ve Seda Selek üstlendi.

Programda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “30 Ekim 2020 depreminde bizim de çok canımız yanmıştı. O zaman başlattığımız kampanyada 42 milyon lira destek geldi. Bu depremde de 14 milyona yakın yurttaşımız etkinlendi. Her bir yurtaşımıza 10 bin lira yardım yapacağız. Bizim kampanyamızda para beklemeyecek. Doğrudan doğruya para aktarılacak. Kimsenin hesabında beklemeyecek. Bu rakamı sıfıra indireceğiz. 100 lira ile bir çadır, bin lira ile konteyner desteği verilebilir” dedi.

Hatay bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da telefonla bağlanarak, kampanyanın önemine değinerek “Barınma ihtiyacını gidermek adına milletçe seferber olacağı bu akşamda ben ve eşim Dilek İmamoğlu adına birer ailenin bir yıllık kira bedelini ödemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Geceye telefonla bağlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugün 3’üncü kez deprem bölgesine gittim. İnsan oraya gittiği zaman, o acılara tanık olduğu zaman, milletimizin taleplerini, acılarını dinlediği zaman bu tip kampanyaların önemini daha çok anlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyemizin bu anlamlı kampanyasını desteklemek için bir maaşımı bu kampanyaya bağışlamak istiyorum. Ne kadar çok kişiye dokunabilirsek ne kadar el uzatabilirsek o kadar iyidir. Bu onurlu halk bir daha kimsesiz kalmasın. Biz üzerimize düşeni yapalım. Kimsenin de umutsuz olmasını istemem. Dayanışma kültürü ve ruhuna sahibiz, bu acıyı beraber aşacağımıza inanıyorum. Halk TV ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eşiyle birlikte bir ailenin bir yıllık kirasını karşılayacaklarını belirtti.

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal da 10 kira destek vereceğini aktardı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay 30 bin TL bağış yaptığını söyledi.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke 3 kira desteği vereceğini belirtti.

Şarkıcı Mabel Matiz, kampanyaya destek isterken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bir maaşını bağışladı. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat 3 kira, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı 50 bin lira, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de 5 kira bedeli bağış yaptı.

Ortalama 4 saat süren kampanya sonunda 28 bin 476 depremzede ailenin bir yıllık kirasını karşılayacak para toplanırken, devam eden bağışlarla yeni ailelere destek verilecek.

Exit mobile version