Depremlerin ardından pek çok ülke Türkiye’ye yardım ekipleri göndermeye başladı

Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından pek çok ülke Türkiye'ye yardım ekipleri göndermeye başladı.

kahramanmaras depremi bakan aciklamlari habermeydan

Merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından dünyanın pek çok ülkesi yardım ekipleri göndermeye başladı. Türkiye’ye ilk olarak Azerbaycan’ın 420 personelden oluşan arama kurtarma ekipleri ulaştı.

Rusya Acil Durumlar Bakanı Aleksandr Kurenkov, Türkiye’de depremden etkilenen bölgelere Rus arama kurtarma ekipleri ve sağlık uzmanları gönderildiğini bildirdi. Ekiplerin, bakanlığa ait 4 uçakla depremden etkilenen bölgelere gönderildiğini kaydeden Kurenkov, bunların 100 kurtarma uzmanı ile 7 kinoloji grubundan oluştuğunu ve gerekli ekipmanlarla donatıldığını aktardı.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, kaza kırım, ambulans, itfaiye ve arazi aracı olmak üzere 19 araç ile 59 kurtarma ekibini, deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere gönderdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı’ndan oluşan ‘Zeytin Dalları’ ortak insani yardım ekibinin, bu akşam İsrail’den Türkiye’nin depremzede bölgelerine doğru yola çıkacağı belirtildi.

Gürcistan İçişleri Bakanlığına bağlı Acil Durumlar Yönetim Servisi’nin 60 kişilik arama-kurtarma ekibi Türkiye’ye gitmek üzere yola çıktı. Gürcistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’ye gönderilen ekibi bizzat Acil Durumlar Yönetim Servisi Başkanı Teimuraz Mghebrishvili yöneteceği belirtildi. Tayvan’ın da 40 kişilik arama kurtarma ekibini Türkiye’ye gönderdiği bildirildi. Tayvan hükümeti ayrıca Türkiye’ye afet çalışmaları için 200 bin dolar destek sağlayacağını duyurdu.

İngiltere, İsviçre, İtalya, İspanya, Malta , Avusturya, Finlandiya, Hollanda ve Estonya, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalanların kurtarılması için Türkiye’ye arama ve kurtarma ekibi gönderileceğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye’deki depremlerle ilgili derin üzüntü duyduklarını belirterek, ABD’nin Türkiye’ye yapılacak yardımlar için harekete geçtiğini bildirdi. ABD yönetiminin NATO müttefiki Türkiye ile yakın bir şekilde çalıştığını belirten Biden, ABD’nin söz konusu depreme hızlı bir şekilde yardım etmesi için gerekli talimatı verdiğini kaydetti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in talimatıyla Türkiye’ye insani yardım, özel ekipman ve 100 kişilik arama kurtarma timini taşıyan uçak yola çıktı.

 

 

 

Exit mobile version