Depremler Nedeniyle TCDD’nin Bazı Seferleri İptal Edildi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kahramanmaraş ve çevresini etkileyen depremler sebebiyle TCDD'nin bazı tren seferlerini durdurdu.

tren 1

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrasında, birçok ilin kara yollarında da hasarlar meydana geldi. Özellikle de Hatay ve çevresinde yaşanan araç giriş probleminin, şehre ulaşması planlanan yardımlara doğrudan etki ettiği söylenmekte. Depremlerin gün içerisinde de devam etmesi, birçok ulaşım kanalının sürekliliğine de olumsuz etki yarattı. Dün öğle saatlerinde 7,5 şiddetinde bir depremin daha yaşanmasıyla birlikte; tren hatlarında da birtakım önlemler alınması kararlaştırıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, TCDD’nin deprem mağduru illere yaptığı seferlerden bazılarının durdurulduğu açıklandı. Geçici bir süre için planlanan durdurma kararının ardında iki neden olduğu öngörülüyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada net bir bilgi verilmezken; uzmanlara göre ise yollardaki zarar veya depreme yakalanma ihtimalleri sebepleriyle seferlere ara verildiği tahmin ediliyor. Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve daha pek çok ili derinden etkileyen üst üste depremler; hasar ve kaza ihtimalleri nedeniyle raylı taşımacılığın da önünün kapanmasına neden oldu.

Bakanlığın açıklamasına göre; bugün itibarıyla Elazığ-Adana-Elazığ arasında faaliyette olan Fırat Ekspresi, Ankara-Kurtalan-Ankara arasında çalışan Güney Kurtalan Ekspresi’ndeki tüm seferler iptal edildi. Ankara-Malatya-Ankara arası işleyen 4 Eylül Mavi Ekspresi’nde ise yalnızca Sivas-Malatya arasında kapatma kararı alındı. Şehirler arası ulaşım açısından en önemli aygıtlardan biri olarak görülen raylı taşımacılık; bir süreliğine bu bölgelere yeni yolcularını taşıyamayacak. Bakanlık yetkililerinin kısa bir süre zarfından ray tamiratlarını hızlandırması ve seferlere yeniden başlanması bekleniyor.

Van Gölü Ekspresi De Durdu!

Bugün itibarıyla birer sefer daha yapan Van Gölü Ekspresi ise, yarın itibarıyla seferlerine ara verecek. Ankara ve Bitlis’in Tatvan ilçesi arasında faaliyet gösteren bu hat; depremin mağdurlarından olan Malatya, Elazığ ve Muş gibi yerlerden de geçmesi sebebiyle bir süreliğine durduruldu. Ana hatlar içerisinde seferlerin durdurulmasıyla birlikte, deprem mağduru şehirlerin bir kısmının Ankara’yla olan bağlantılarından biri daha kapanmış oldu.

Bölgesel trenlerde ise İslahiye – Mersin ve Gaziantep – Nizip seferlerinin durdurulduğu açıklandı. TCDD tarafından işletilen seferlere bilet alan tüm yolcular, bugün itibarıyla kuruma başvurarak biletlerini iade edebilecek. Trenlerin yeni sefer tarihlerinin açıklanacağı zaman ise henüz belirlenmedi.

Exit mobile version