Depremden 209 saat sonra eşiyle birlikte kurtarıldı

Kahramanmaraş depreminin en çok etkilediği illerden olan Hatay'da enkazdan karı- koca 209'uncu saatte sağ çıkarıldı.

depremden 209 saat sonra kurtarildi habermeydan

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 büyük depremden sonra, Hatay en çok yıkımın olduğu iller arasındaydı. Depremden 209 saat sonra Hatay’ın Cebrail Mahallesinde bulunan Murat Apartmanının enkazından ses alındı. Arama Kurtarma ekiplerince hemen alanda çalışma başlatıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Balıkesir AFAD ve Susurluk Şeker Fabrikası arama kurtarma ekipleri depremin 209’uncu saatinde karı- koca olan Faez Ghanam ve eşi Fatma’yı enkazdan sağ kurtarıldı. İlk müdahalenin ardından enkazdan çıkarılan karı- koca, tedavileri için hastaneye kaldırıldı.

Enkaz çalışmalarını gerçekleştiren ekip üyesi bir kişi o anları, “Bugün 82. canlıyı çıkardık. Biz çok mutluyuz Allah’a hamdolsun. Yeni bu bir mucize gibi. Bugün depremin 9. günü, 10. güne gireceğiz. Ama 2 kişi çok sağlıklı, neredeyse kendisi yürüyecek biçimde, enkazda sağlıklı şekildeydi. Hatta şunu söyleyebilirim, biz enkazı açtığımızda ilk olarak kolunu ve elini gördük. Kendisiyle konuştuğumuzda ‘bana çekici verirseniz ben enkazdan parçaları koparacağım” dedi. Biz çok mutlu olduk. Daha sonra spiral taşını istedi bizden, önünde bir demir engeli vardı. ‘Ne olur bana verin ben keseyim’ dedi. Kendisinin bu kadar sağlıklı olmasından dolayı gerçekten çok mutluyuz. Allah’a hamdolsun. Evladı değil kendi eşiyle birlikte çıkarıldı. Evlatları içeride, inşallah onlara da ulaşacağız. Çalışmalarımız devam edecek. Arkadaşlar şimdi termal kameralarla ısıyı algılamaya çalışıyor. Şimdi onlarla çalışacağız. Evlatlarından bazılarının ex olduğu ile ilgili bilgi vermişti.” sözleriyle aktardı.

Exit mobile version