Depremde yıkılan Rende Sitesi’nin sahibi tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok vurduğu illerden olan Hatay'da yıkılan ve 105 kişinin öldüğü Rende Sitesi'nin sahibi yaş haddinden dolayı serbest bırakılmasının ardından tekrar gözaltına alındığı Eskişehir’de tutuklandı.

rende sitesi habermeydan

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde en etkilenen illerden olan Hatay’da çok sayıda yıkım oldu. Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan yapılardan biri de Rende Sitesi’ydi. 4 bloktan oluşan sitenin bir bloğunun kolonlarının kreş yapılması için kesildiği iddia edilmişti. Blok 6 Şubat’taki depremde yan bloğun üzerine devrildi, her iki blok da yerle bir oldu. İki binanın enkazında 105 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Kolonların kesildiği iddiasıyla ilgili 2016’da da sitenin müteahhidi, toprak sahibi Arif Sami Rende hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Ancak savcı olayla ilgili takipsizlik kararı vermişti. Depremin ardından Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı veren savcı hakkında inceleme başlatmıştı.

7 kişinin toprak sahibi olduğu Rende Sitesi’nin depremde yıkılmasıyla ilgili yalnızca 84 yaşındaki Arif Sami Rende için gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan Rende’nin avukatları, yaş haddi sebebiyle karara itiraz etti. Bunun üzerine Arif Sami Rende serbest bırakıldı.

Yaş haddi nedeniyle serbest bırakılmasının ardından Arif Sami Rende Eskişehir’de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince tekrar gözaltına alındı. Rende, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Exit mobile version