Deprem göçü’nde gözde il Sinop

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çok sayıda insan tarafından Sinop'ta fay hattı bulunmaması nedeni ile Sinop merkez başta olmak üzere villa alımı için ziyaretçi akımına uğradığı belirtildi.

Sinop Habermeydan

Deprem göçü’nde gözde il Sinop.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yeni deprem endişesi yaşayan vatandaşlar, Fay hattına uzaklığı ve deprem riskinin sıfır olduğu olduğu ifade edilen Sinop’ta Fay hattı olmadığından dolayı tüm ülkeden hafta sonları Villa alımı için ziyaretçi akınına uğradığı belirtildi.

Sinop merkez başta olmak üzere şehre çok ziyaretçi geldiğini belirten Tuzla İnşaat genel müdürü Samet Aslan, Başta büyük şehirler İstanbul, Ankara, Samsun, Kastamonu ve Amasya’dan emlak satışı konusunda yoğun ziyaretçi aldıklarını belirtti.

Satış talebinin arttığı bu günlerde fahiş fiyatın önüne geçmek için çaba sarf ettiklerinin de altını çizen Samet Aslan, “Sinop’tan özellikle güvenli yaşam alanı ve konfor sebebi ile Villa satışlarının son 10 günde %30 %40 civarında artış olduğunu gözlemlemekteyiz villa almak isteyen vatandaşlarımız öncelikle telefon ile bilgi aldıktan sonra turizm bölgesi olan ve mutlu şehir olan Sinop şehrimizi ziyaret ederek. Ardından ilk fırsatta yüz yüze görüşüyoruz. Konut satışlarımızda inanılmaz bir yoğunluk mevcut vatandaşlarımızı konut seçiminde Sinop her ne kadar fay hattı bölgesi olmasa da yapılan inşaatın deprem yönetmeliğine uygun olduğunu muhakkak kontrol etsinler ve yaşam alanı en güvenli çok katlı olmayan villa tiplerini tercih etmelerini öneriyoruz” dedi.

Exit mobile version