Deprem felaketinde can kaybı 43 bini aştı

'Asrın Felaketi' olarak adlandırılan depremlerde açıklanan son rakamlara göre 43 bin 556 kişi hayatını kaybetti, 105 bin 505 kişi ise yaralandı.

depremde can kaybi 46bin habermeydan

6 Şubat günü Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya’da büyük yıkıma yol açtı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılırken bu kez de Hatay merkezli 6,4 ve 5,8’lik iki deprem meydana geldi. 20 Şubat’ta meydana gelen depremlerde önceki sarsıntıda hasar gören binalar yıkıldı. Hasarlı evlerindeki eşyaları çıkarmak isteyen altı kişi hayatını kaybetti.

Felaketin 17’nci gününde Bakan Soylu, deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. ”Bu depremlerde kaybettiğimiz vefat sayımız 43 bin 556. Her bir hayatını kaybeden vatandaşımıza karşı sorumluyuz. Bu travma ancak büyük bir birlik ve beraberlikle atlatılır. Biz bu insanlara karşı sorumluyuz. Hüznümüz var. İnsanlarımızı kaybettik, şehirlerimiz yıkıldı. Ama bu bizim umudumuzu ortadan kaldırmaz. Türkiye’nin her tarafından herkes burada. İşimiz bitmeden de buradan gitmeyeceğiz.”

İstanbul deprem tedbirlerine ilişkin konuşan Soylu; ”İstanbul’daki deprem Kuzey Marmara olmadan Osmangazi Köprüsü olmadan Avrasya olmadan bir İstanbul depremi ile karşı karşıya kaldığınızı düşünür müsünüz? Bütün bu hazırlıkların tamamı İstanbul’daki ulaşım düşünülerek yapıldı. Okulların büyük bir çoğunluğu yenildi. 3 yılda 700’ün üzerine toplantı yapıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları yapıldı, yapılmaya devam ediyor. İstanbul’da elbette dönüşecek binalar. Elbette çok büyük bir yapısal dönüşüme ihtiyaç var” dedi.

Exit mobile version